Eesti parimad golfimängijad püüavad Baltikumi vanimal golfiturniiril karika koju jätta

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Suursalu.
Mark Suursalu. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti tippgolfarid Sander Aadusaar ja Mark Suursalu astuvad täna Niitvälja golfiväljakul võistlustulle 140 golfimängija eesotsas, vastaseks 23 golfiprofessionaali lähiriikidest. 10 000 eurose auhinnaraha nimel võistlevad kolmepäevasel XXV Niitvälja Karikas by Danske Bank turniiril lisaks Aadusaarele ja Suursalule mitu Soome tippu, naabrid Lätist ja endine Euroopa tuuri mängija, möödunudaastase Niitvälja karika võitja Peter Gustafsson Rootsist. Värvi annab võistlusele Eva Baraschi Šveitsist – esimene naisproff, kes meeste vastu võistlustulle läheb.

Neljapäeval toimunud tuulisel soojendusvõistlusel ehk pro-am’il oli esinelik väga intrigeeriv. Esikohta jagasid eelmise aasta kaks parimat ‒ Peter Erofejeff (Soome) ja Peter Gustafsson (Rootsi) ‒ 73 löögiga ning neile järgnesid kolmandat kohta jagades Suursalu ja Aadusaar 75 löögiga.

Võistlusel osaleb kogu Eesti amatööride koondis, kuid ka neil on ees tõsine väljakutse koduväljakueelis maksma panna, sest vastu astub läbi aegade tugevaim koosseis mängijaid Soomest ‒ kohal on endine tippsuusajata Jari Isometsä ja tema poeg Eetu Isometsä, kes lendab pühapäeval võistluse lõppedes Tallinnast otse Austriasse Soome koondise juurde osalemaks Euroopa tiimide meistrivõistlustel.

Lisaks on kohal mängijaid Lätist, Leedust, Rootsist ja Tšehhist. Kokku on sellel aastal esindatud mängijad kaheksast riigist ja nende keskmine HCP on 6,6 (läbi aegade kõrgeim karikal).

XXV Niitvälja Karikas by Danske Bank on Baltikumi vanim golfiturniir, mis sai alguse 1993. aastal, kui Niitvälja Golf avati. Amatööride hulgas ihaldatuim Eesti golfikarikas sai veelgi kaalu juurde, kui 2014. aastast kaasati võistlusele auhinnaraha ja professionaalsed golfimängijad.

Kõikidel huvilistel on võimalik iga päev võistlusi tasuta vaatama tulla ja mängijatega kaasa jalutada ning pühapäeval on võimalik võistlusi jälgida interneti-TV-st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles