Järelvaadatav: esinelikusse tõusu jahtiv Trans mängis koduväljakul Paidega viiki

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 18. voorus tegid tabeli viies meeskond Narva Trans ja seitsmendal kohal olev Paide Linnameeskond esimese koduväljakul 1:1 viigi.

Trans läks kohtumist juhtima avapoolaja lõpus, kui 44. minutil skooris valgevenelasest ründaja Dmitri Kovb. Paide viigivärava, mis jäi täna ka ainsaks tabamuseks, lõi kohe teise poolaja alguses ehk 46. mänguminutil Andre Järva.

Liigatabelis jätkab Trans 25 punktiga viiendal kohal, Paide on 16 silmaga kümne meeskonna konkurentsis kaheksandal real.

Teises täna toimunud kohtumises sai raske võidu tiitlikaitsja Tallinna FC Infonet, kes langes teatavasti nädala alguses välja Meistrite liigast, kui jäi kahe mängu kokkuvõttes 0:3 alla 12-kordsele Malta meistrile Paola Hiberniansile. Täna koduplatsil Tartu JK Tammekat võõrustanud Infonet võitis esimesi skooriga 2:1. Kui 27. minutil jäi Tammeka Kevin Andersoni omavärava tõttu kaotusseisu, siis 34. mänguminutil lisas kodumeeskonna poolt teise Sergei Tumasjan. Tartlaste auvärava lõi kõigest kaks minutit hiljem meeskonna kapten Kaarel Kiidron.

Liigatabelis on Infonet 30 punktiga neljandal kohal, kui jääb kolmandal real asuvast Nõmme Kaljust maha kuue silmaga. Tammeka hoiab 18 punktiga kuuendat positsiooni.

Mängu eel:

Meeskondade viimased omavahelised mängud on olnud tulised, mõlemale poole on sadanud nii väravaid kui ka punaseid kaarte. Tänavu kohtuti avavoorus ja siis võitis Trans Paides 5:1, kübaratriki tegi valgevenelasest ründaja Dmitri Kovb. Platsilt saadeti aga varakult minema nii Paide kaitsja Nikita Novopašin kui ka Transi kaitsja Vassili Pintšuk.

Ehkki ajalooliselt on omavahelistes kohtumistes selgelt peal Trans, on viimasest viiest mängust mõlemal meeskonnal kirjas kaks võitu ja korra on lepitud viiki. Viie mänguga on ründavat stiili harrastavad meeskonnad aga löönud tervelt 20 väravat, mis lubab ka täna avatud mängu. Samas on kohtunikud nende kahe viimases kolmes omavahelises mängus pidanud näitama koguni kuute punast kaarti.

Kaks vooru tagasi lõpetas Trans just eemaldamiste tõttu mängu Tammeka vastu koguni kaheksakesi ja selle kohtumise järelmõjud ulatuvad ka tänasesse. Lisamängukeelu teeninud kaitsja Tanel Tamberg ei saa narvalasi täna aidata, juhendamiskeeld on ka Transi peatreeneril Adjam Kuzjajevil. Positiivse poole pealt naasis hiljutises karikamängus platsile Kovb, kes on sel hooajal mitu korda traumadega hädas olnud. Samas on valgevenelase nimel kaheksa liigamänguga ka kaheksa liigaväravat.

Paide ridades on täna võimalus näha vähemalt ühte uut nägu, sest klubiga sõlmis äsja lepingu 19-aastane nigeerlasest ründaja Samson Onomigho Iyede. Viimased kolm aastat mängis Iyede Taani tippklubi Midtjyllandi noortemeeskonnas. Lisaks toodi poolkaitsesse seni Infoneti duubli ridadesse kuulunud Artjom Badjuk. Samuti Paidesse registreeritud Randin Rande, kes hooaja esimeses poole esindas Tartu Tammekat, ei saa reeglite tõttu täna veel mängida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles