Pooleteise käega Robert Kubica koputab (taas) F1-sarja uksele

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Kubica.
Robert Kubica. Foto: Rui Vieira/PA Wire/PA Images/Scanpix

Näis olevat vaid aja küsimus, millal poolakas Robert Kubica murrab end läbi mõnda F1 tipptiimi ja tuleb maailmameistriks. 2011. aastal sekkus aga saatus: poolakas lömastas ralliõnnetuses oma parema käe ja tema vormelikarjäärile tõmmati kriips peale. Nüüd on Kubica lähedal kriipsu kustutamisele.

Kubica tegi oma F1 debüüdi 2006. aasta suvel ja juba karjääri kolmandal GP-etapil Monzas kerkis BMW Sauberi piloot Michael Schumacheri ja Kimi Räikköneni kõrval pjedestaalile. Mehe esimest täishooaega mäletatakse praegu peamiselt Kanada GP-l juhtunud hirmsa avarii tõttu, kus poolakas kihutas 300-kilomeetrise tunnikiiruse juures barjääridesse. Imekombel pääses Kubica õnnetusest terve nahaga ja aasta hiljem võttis ta selsamal rajal karjääri esimese etapivõidu. F1-taevasse oli tõusnud uus täht.

2010. aastaks leidis Kubica endale koha Renault’ tehasetiimis, ja kuigi esimene hooaeg tõi poolakale vaid kolm pjedestaalikohta, olid ootused tuleviku osas kruvitud haripunkti. Siis tabas aga tragöödia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles