Järelvaadatav: kahel korral matši võidule servinud Kontaveit sai Wimbledonis ülivalusa kaotuse! (7)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 38.) kaotas Wimbledoni tenniseturniiri kolmandas ringis pea 11 000 pealtvaataja eest taanlannale Caroline Wozniackile (WTA 6.) 6:3, 6:7 (3), 2:6. Kuigi eestlanna servis teises setis kahes geimis ka mängu võidule, tuli kõva võitlejana tuntud Wozniacki keerulisest seisust välja ning mängib nüüd neljandas ringis ameeriklanna Coco Vandeweghega (WTA 25.).

Mängu käik:

Esimene sett

Kontaveit alustas mängu suurepäraselt, lüües esimese pallinguga ässa. Ta jätkas hea serviga ning võitis avageimi vastasele punktigi loovutamata. 21-aastane eestlanna jätkas võimsalt ka teises geimis, murdes taanlanna servi. Otsustava punkti sai ta vastaselt kätte tema topeltveast. Kontaveidi oma mängu pealesurumine jätkus ka järgmises geimis ning eestlanna juhtis juba 3:0.

Neljandas geimis leidis Wozniacki esimest korda mängu jooksul kindluse ning suutis servi hoida. Kontaveidil hakkasid mängu sisse lipsama ka esimesed vead ning paraku loovutas ta viiendas geimis ka oma servi. Wozniacki suutis järgnevalt oma servi hoida ning mäng oli tasa – 3:3.

Kontaveit surus, kuid Wozniacki suutis ikka ja jälle pallid ära tuua. Seitsmendas geimis oli taanlannal kasutada ka murdepall, kui eestlanna suutis seda kaitsta ning sai taas vajalikku enesekindlust. See kajastus juba ka järgmises Wozniacki pallingugeimis, mille eestlane ära murdis ning seisuks 5:3 tegi. Järgnev geim osutus vaatemänguliseks ning tasavägiseks ning tähendas Kontaveidile ka avaseti võitu – 6:3.

Avasetis lõi Kontaveit 1 serviässa, vastane 0. Topeltvigu tegi ta 3, Wozniacki 1. Esimese servi protsent oli Kontaveidil 53 (18/34), Wozniackil 52 (12/23).

Teine sett

Teist setti alustas Kontaveit kohe murdega ning näitas seejärel eeskujulikku servi, minnes teist setti 2:0 juhtima. Wozniacki otsustas oma servigeimi poole peal reketit vaheta, mis osutus õigeks lükkeks – 2:1. Tegu oli olulise geimivõiduga, sest kui ta oleks servi ära andnud, sõitnuks Kontaveit juba suhteliselt kindlalt oma teed. Nüüd oli tal vähemalt lootust.

Kuid tal oli jätkuvalt vaja Kontaveidi serv murda ning see pole lihtne ülesanne. Järgmises geimides suutsid tennistid servi hoida ning seisul 4:2 otsustas publik tuntumale tennisistile ehk antud hetkel veel Wozniackile valjumalt kaasa elama hakata. Taanlanna hoidiski pallingut, aga võiduks on vaja enamat, sest eestlannal polnud neljandasse ringi jõudmiseks vaja teha muud, kui hoida servi.

Aga Wozniacki on võitleja. Teise seti kümnendas geimis oli Kontaveit küll punktidega 30:0 peal ning vajas matši võiduks veel vaid kahte õnnestumist. Taanlanna ei tahtnud Wimbledoni murult nii vara lahkuda ning sai ülivajaliku murrangu ikkagi kätte.

Kontaveit oli sportlikku viha täis ning tahtmist kohe taanlanna serv vastu kätte saada. Ta läkski kiirelt 40:0 juhtima, kuid lubas Wozniacki ikkagi viigiseisuni. Aga mis peamine, ta sai murrangu kätte! See tähendas, et Kontaveit sai teist korda mängu jooksul servida matši võidule. Wozniacki suutis pingelises olukorras aga taas murda ning sett läks kiiresse lõppmängu ning seal oli kindlam taanlanna ehk teine sett Wozniackile 7:6 (3).

Teises setis lõi Kontaveit 3 ässa, Wozniacki 1. Topeltvigu tegi eestlanna 2 ning taanlanna 3. Esimese servi õnnestumisprotsent oli Kontaveidil 74 (29/39), Wozniackil 64 (25/39).

Kolmas sett

Emotsionaalselt oli otsustavale setile kindlasti parem vastu minna taanlannal, kes kohe ka Kontaveidi servi murdis ning seejärel enda oma hoidis. Eestlanna sai järgmises geimis vajaliku silma pähe ning omas seti neljandas geimis ka murdepalli, mida ta aga ära ei realiseerinud – otsustavas setis oli Wozniacki peal 3:1.

Wozniacki oli suutnud eestlanna mängu ära lõhkuda. Ta suutis Kontaveidi jällegi murda ning seejärel juba enda servi hoida. Seis oli taanlanna poolt vaadates 5:1 ning tähendas Kontaveidile vaid üht – enam eksida ei tohi. Järgmises geimis oli Wozniackil kasutada ka matšpall, kuid eestlanna suutis selle päästa ning kaotusseisu 2:5 peale vähendada. Rohkemaks paraku Kontaveidil enam jaksu ei olnud ning vastu tuli võtta äärmiselt valus 6:3, 6:7 (3), 2:6 kaotus.

Mängu statistika

Kontaveit - Wozniacki

Ässad: 4 - 1

Topeltvead: 6 - 5

Esimese servi protsent: 69% (71/103) - 61% (56/92)

Võrgupunktid: 9/13 - 6/10

Murdepalle võidetud: 4/10 - 5/10

Äralöögid: 41 - 19

Võidetud punktid: 93 - 102

Enne mängu:

Enne Kontaveidi ja Wozniacki vastasseisu toimub Eesti aja järgi algusega kell 15 esimesel väljakul meesüksikmäng, milles osalevad kanadalane Milos Raonic (WTA 7.) ja hispaanlane Albert Ramos-Vinolas (ATP 22.).

Wimbledoni esimene väljak on loodud 1997. aastal ning selle mahutavus on üle 11 000 inimese.

Kui Kontaveit on Wimbledonis seni kahes esimeses ringis noppinud küllaltki kindlad võidud, siis Wozniacki on pidanud rohkem vaeva nägema. Avaringis oli Wozniacki 6:4, 4:6, 6:1 üle ungarlannast Timea Babosest (WTA 42.) ja teises ringis 6:3, 6:4 bulgaarlannast Tsvetana Pironkovast (WTA 131.).

«Mul ei ole sel nädalal olnud veel lihtsaid matše. Siit edasi läheb veel ainult raskemaks,» vaatas Wozniacki ette laupäevasele kohtumisele Kontaveidiga. «Siiski tunnen, et olen saanud oma mängu praegu hästi käima,» sõnas 2010. ja 2011. aasta maailma esireketina lõpetanud Taani tennisist.

26-aastane Wozniacki on Wimbledonis parimal juhul jõudnud neljandasse ringi. Nii kaugele on ta pääsenud nii 2009., 2010., 2011., 2014. kui ka 2015. aastal. Karjääri jooksul on ta kahel korral mänginud ka suure slämmi turniiri finaalis – nii 2009. kui ka 2014. aasta US Openil pidi ta esikohamängus leppima kaotusega.

Kontaveit ja Wozniacki on seni omavahel mänginud ühe korra, mullusel Nottinghami muruturniiril. Toona jäi tasavägises kohtumises 6:7 (5:7), 6:3, 7:5 peale Kontaveit.

Tänavu on 26-aastane Wozniacki olnud murul heas hoos, sest ta jõudis Wimbledonile eelnenud Eastbourne'i turniiril finaali, kuigi kaotas seal maailma kolmandale reketile Karolina Pliškovale. Teel finaali alistas ta samas maailma 16. mängija Jelena Vesnina ja veerandfinaalis ka edetabelis teisel kohal oleva Simona Halepi.

Wozniacki nimel on 25 WTA-turniiride võitu ja ta on karjääri jooksul teeninud üle 23 miljoni dollari. Huvitava kokkusattumusena on Wozniackil võimalik kahel järjestikusel suure slämmi turniiril Balti tennisisti käe läbi konkurentsist langeda, sest Prantsusmaa lahtistel kaotas ta veerandfinaalis hilisemale võitjale, lätlannale Jelena Ostapenkole.

Neljandas ringis läheb Kontaveidi ja Wozniacki vahelise matši võitja vastamisi ameeriklanna Coco Vandeweghega (WTA 25.), kes alistas kolmandas ringis kaasmaalanna Alison Riske'i (WTA 46.) kahes setis 6:2, 6:4.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles