ManU teeb Belgia ründajast järgmise maailma kõige kallima jalgpalluri?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romelu Lukaku.
Romelu Lukaku. Foto: Martin Rickett/PA Wire/PA Images/Scanpix

Manchester Unitedi jalgpalliklubi teatas, et nad on jõudnud kokkuleppele Evertoni ründaja Romelu Lukaku ostmise osas. Koos erinevate lisadega võib Lukakust saada läbi aegade kõige kallim jalgpallur.

Praegu hoiab vastavas nimekirjas esikohta Manchester Unitedi poolkaitsja Paul Pogba, kelle eest maksti eelmisel suvel Torino Juventusele koguni 105 miljonit eurot. Nüüd võib Lukaku selle summa üle lüüa.

Esmalt teenib Everton 24-aastase Lukaku müügi eest üle 85 miljoni euro. Koos erinevate boonustega võib summa suureneda veel umbes 20 miljoni euro võrra. Seega võib Lukaku napilt üle lüüa Pogba rekordi. Erinevate boonuste suurus sõltub Lukaku esitustest ManU ridades.

«Manchester United saab rõõmuga teatada, et oleme Evertoniga jõudnud kokkuleppele Romelu Lukaku ülemineku osas. Nüüd tuleb tal läbida veel meditsiiniline kontroll ja kokkuleppele jõuda isikliku lepingu detailides,» teatas Manchesteri klubi sotsiaalmeedias.

Lukaku on parasjagu Los Angeleses koos Pogbaga puhkust veetmas. Pühapäeval lendab Los Anagelesse kogu Unitedi koosseis, et pidada seal esimesed hooajaeelsed mängud. Ka meditsiinilise kontrolli läbib Lukaku Los Angeleses.

Läbi aegade suurimad üleminekud

  1. Paul Pogba 105 miljonit eurot (Torino Juventus → Manchester United, 2016)
  2. Gareth Bale 100 miljonit eurot (Tottenham → Madridi Real, 2013)
  3. Cristiano Ronaldo 94 miljonit eurot (Manchester United → Madridi Real, 2009)
  4. Gonzalo Higuain 90 miljonit eurot (Napoli → Torino Juventus, 2016)
  5. Luis Suarez 82,3 miljonit eurot (FC Liverpool → FC Barcelona, 2014)
  6. James Rodriguez 79,8 miljonit eurot (AS Monaco → Madridi Real, 2014)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles