Valtteri Bottas näitas Austria GP kvalifikatsioonis võimu, Hamilton alustab põhisõitu kaheksandana

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valtteri Bottas Austria GP kvalifikatsioonis.
Valtteri Bottas Austria GP kvalifikatsioonis. Foto: DARKO BANDIC/AP/Scanpix

Vormel 1 sarja üheksanda etapi ehk Austria GP põhisõitu alustab homme esikohalt oma karjääri teise kvalfikatsioonivõidu teeninud soomlane Valtteri Bottas (Mercedes), kes püstitas Red Bulli ringrajal ka ajaga 1.04,251 rajarekordi.

Mercedesele ajaloo 80. kvalifikatsioonivõidu teeninud Bottasele järgnesid MM-sarja üldliider Sebastian Vettel (Ferrari) ning kolmekordne maailmameister Lewis Hamilton (Mercedes). Britile tuleb homset põhisõitu alustada aga viis kohta tagantpoolt ehk kaheksandalt positsioonilt, kuna ta rikkus F1 reegleid, kui vahetas eile ära oma vigase käigukasti.

Seega alustab homme kolmandalt kohalt soomlane Kimi Räikkönen (Ferrari), neljandalt austraallane Daniel Ricciardo (Red Bull), viiendalt hollandlane Max Verstappen (Red Bull) ja kuuendalt prantslane Romain Grosjean (Haas).

Vormel 1 sarjas oma karjääri teise kvalifikatsioonivõidu saavutanud 27-aastane Bottas võidutses esmakordselt ajasõidus tänavuse aasta aprillikuus, kui oli kiireim Bahreinis. Ühtlasi on nüüd F1 sarjas kvalifikatsioonivõidu mõni soomlane teeninud 51 korral.

Enne homme Eesti aja järgi kell 15 algavat põhisõitu on üldarvestuse esikolmik järgmine: 

  1. Sebastian Vettel (Ferrari) 153 punkti
  2. Lewis Hamilton (Mercedes) 139 punkti
  3. Valtteri Bottas (Mercedes) 111 punkti

Austria GP kvalifikatsiooni tulemused: 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles