Mae pani Barentsi tuuril karjäärile punkti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusataja Jaak Mae.
Suusataja Jaak Mae. Foto: NordicFocus

Päikesepaisteline ilm, suurepärased võistlusrajad, nimekad konkurendid ja puhas nauding igalt etapilt. Sellistes oludes lõpetas karjääri olümpiapronks Jaak Mae, kes sai Barentsi tuuril kokkuvõttes 9. koha. «Usun, et panin karjäärile ilusa punkti,» tõdes Mae rahulolevalt.


Tuuri üheksa esimest meest: ­Jean Marc Gaillard, Maurice Manificat, Matti Heikkinen, Lukaš Bauer, Tobias Angerer, Martin Bajcicak, Chris Andre Jespersen, Sami Jauhojärvi ja Jaak Mae. Nimekas seltskond, kas pole? 39-aastase eestlase selja taha jäid teiste seas ka Karel Tammjärv, Tero Similä, Martin Koukal ja Jon Kristjan Dahl.

«Usun, et võtsin sellelt tuurilt maksimumi. Enam kõrgemat kohta poleks võimalik võtta olnud. Tänases jälitussõidus oli eesmärgiks Karel kätte saada ja selle soovi viisin ka ellu,» sõnas eilse sõiduga koha võrra tõusnud Mae, kes nautis neljast etapist koosnevat tuuri algusest lõpuni. «Väga mõnus oli võistelda. Olud olid suurepärased. Sellised võistlused pakuvad rõõmu ja naudingut. Saab pingevabalt võistelda.»

Ometi tõdes Mae, et tippkonkurentsis jäi Barentsi tuur tema karjääri viimaseks. Selles seltskonnas ta enam suure tõenäosusega kaasa ei tee.

«Ühelegi MK-etapile ei plaani ma ka enam minna. Eks võistelda on mõnus, aga kahel viimasel aastal on neid helgeid hetki vähemaks jäänud. Aprillis mõtlen tõsiselt, kuidas edasi minna,» avaldas Mae, kes pole sugugi kindel, et treenerina jätkab. «Paar inimest on avaldanud soovi minuga kokku saada. Pean uurima, mis neil mulle pakkuda oleks. Tänasel päeval ei saa kindlalt väita, et jätkan treenerina. Kõigepealt peaksin kindlasti ka vastava hariduse omandama. Aprilli lõpuks teen otsuse ära.»

Eilses sõidus kaks kohta loovutanud Tammjärv oli lõpuks kümnes (+3.32,3), Eeri Vahtra 15. (+5.20,3) ja Raido Ränkel 30. (+10.25,9). Naistest sai võidu Petra Majdic, Laura Rohtla oli üheksa võistleja seas kaheksas (+8.41,3).
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles