Austria GP võitis Bottas, Vettel suurendas vahet Hamiltoniga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valtteri Bottas võitis Austria GP.
Valtteri Bottas võitis Austria GP. Foto: DARKO BANDIC/AP/Scanpix

Vormel 1 hooaja üheksanda etapi, Austria GP, võitis Valtteri Bottas, kes pidas lõpuringidel vastu Sebastian Vetteli rünnakud. Samasuguse surve all oli Daniel Ricciardo, kes hoidis lahingus viimasele poodiumikohale oma selja taga alles kaheksandana startinud Lewis Hamiltoni.

Austria GP esikümme:
1. Valtteri Bottas
2. Sebastian Vettel
3. Daniel Ricciardo
4. Lewis Hamilton
5. Kimi Räikkönen
6. Romain Grosjean
7. Sergio Perez
8. Esteban Ocon
9. Felipe Massa
10. Lance Stroll

Enne sõitu:

Ajasõidus kolmanda koha saanud Lewis Hamilton (Mercedes) peab alustama alles kaheksandalt positsioonilt, kuna rikkus F1 sarja reegleid, kui meeskond vahetas ära tema vigase käigukasti.

Seega alustab täna kolmandalt kohalt soomlane Kimi Räikkönen (Ferrari), neljandalt austraallane Daniel Ricciardo (Red Bull), viiendalt hollandlane Max Verstappen (Red Bull) ja kuuendalt prantslane Romain Grosjean (Haas), seitsmendalt mehhiklane Sergio Perez (Force India), kaheksandalt britt Hamilton, üheksandalt prantslane Esteban Ocon (Force India) ja kümnendalt hispaanlane Carlos Sainz jr (Toro Rosso). Ülejäänud kümme pilooti põhisõitu ei pääsenud.

MM-sarja esikolmik enne Austria GP-d:

  1. Sebastian Vettel (Ferrari) 153 punkti
  2. Lewis Hamilton (Mercedes) 139 punkti
  3. Valtteri Bottas (Mercedes) 111 punkti

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles