Video: kuu aega tagasi ajalugu teinud Tänaku emotsionaalne tagasivaade

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak - Martin Järveoja tähistamas oma karjääri esimest võitu Sardiinias 2017.
Ott Tänak - Martin Järveoja tähistamas oma karjääri esimest võitu Sardiinias 2017. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Täpselt kuu aega tagasi võitis Eesti parim rallisõitja Ott Tänak (M-Sport) oma karjääri esimese MM-ralli, kui ta võidutses koos kaardilugeja Martin Järveojaga Sardiinias. WRC ametlik Youtube’i kanal avaldas video, kus Tänak vaatab tagasi ajaloolisele sündmusele.

«See oli meie jaoks oluline eesmärk juba ammu ning lõpuks tasus raske töö end ära. Võit tuli tähtsas kohas, kuid kõige ilusam nähtus oli seejuures asjaolu, kuivõrd mitmed inimesed (M-Spordi meeskond, perekond, sõbrad, fännid) selle üle rõõmu tundsid. Rõõmsad näod hüppasid ringi – oli nauditav niivõrd palju rõõmu kogeda,» võttis Tänak võiduka Sardiinia ralli kokku.

Triumfi tõttu korraldati Tänakule ja Järveojale teatavasti Tallinna lennujaamas uhke vastuvõtt, mida saarlase enda sõnul polnud vaja. «Ma mõistan, et pidin sellel üritusel osalema, kuid siiski eelistan lihtsalt oma perega kohtuda ning rahulikult aega veeta,» tõdes 29-aastane Tänak.

«Alati on tore kodumaale naasta ning veeta mõned rahulikud õhtud koos perekonnaga ning nautida hetke. Pärast esimese lapse sündi on elukorraldus teistsugune. Nüüd on minu jaoks kellegi teise (laste – toim) heaolu hoopis olulisem kui minu enda oma. Kui suudan teha häid tulemusi, siis on tore näha enda ümber rõõmustavaid inimesi,» lisas ta.

Videos räägib Tänak veel Poola rallist, kus ta tegi viimasel võistluspäeval sõiduvea ning pidi liidripositsioonilt ralli pooleli jätma. MM-sarja järgmine etapp ehk Soome ralli peetakse kolme nädala pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles