Visa serblane pürib taas uue tiimiga vormel 1 sarja

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormel 1 sarja Austria etapi start.
Vormel 1 sarja Austria etapi start. Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images/Scanpix

Serblane Zoran Stefanovic avaldas plaani tuua 2019. aastal vormel 1 sarja uus võistkond. Tiimi peakorter hakkaks asuma Itaalias Parmas.

Portaal Autosport vahendab, et Stefanovic kohtus sel nädalavahetusel peetavad Austria etapi ajal Ross Brawniga, kes töötab praegu vormel 1 sarja tegevjuhina. Esimesed sammud on serblasel tiimi püstipanekuks juba loodud, sest hiljuti palkas ta varem Williamsis ja Ferraris töötanud Enrique Scalabroni, kelle ülesandeks on võistkonna tehnilise poole eest hoolitsemine. Samuti on sõlmitud leping Parma lähedal asuva tuuletunneili kasutamiseks.

Stefanovic on üritanud varemgi vormel 1 sarja tulla, kui asutas 2009. aastal Stefan GP nimelise tiimi, hankis Toyotalt autod ja sõlmis kokkuleppe jaapanlasest sõitja Kazuki Nakajimaga. FIA pani uue tiimi liitumisele toona aga käe ette. Stefanovic oli üritanud vormel 1 sarja pääseda juba ka 1996. ja 1997. aastal, kui püüdis omandada sarjas täielikult põrunud Lola tiimi vara.

Stefan GP asemel võttis FIA 2010. aastaks sarja hoopis võistkonnad Campos Meta (hiljem HRT), Manor Grand Prix (hiljem Virgin Racing) ja Team USF1. Neist viimane rahaliste probleemide tõttu lõpuks starti ei jõudnudki, Campos Meta ja Manor visklesid aga järjepidevalt samuti rahalistes raskustes ning tänaseks on mõlemad pankrotti läinud.

FIA president Jean Todt on mõista andnud, et uus tiim pääseb vormel 1 sarja vaid juhul, kui tegemist on konkurentsivõimalise osalejaga. «Praegu on meil kümme tiimi, ideaalis võiks olla kaksteist. Seega on uue võistkonna liitumine võimalik, kui tegu on tugeva tulijaga,» lausus Todt juunis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles