Touril megadramaatiline etapp: Porte võigas õnnetus, välja kuulutati vale võitja, Froome suurendas edu

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richie Porte pärast tänast ränka kukkumist.
Richie Porte pärast tänast ränka kukkumist. Foto: Philippe Lopez/AFP/Scanpix

Kuigi esmalt tähistas Tour de France’i üheksanda etapi võitu prantslane Warren Barguil, kuulus tegelik esikoht lõpuks teda loetud millimeetritega edestaud Cannondale’i ratturile Rigoberto Uranile. Tegu oli sobiva segadusega ohtralt emotsioone pakkunud etapile

Draamad algasid Prantsusmaa velotuuri pühapäevasel võistluspäeval juba õige varakult, kui seni Touri üldarvestuses teist kohta hoidnud Geraint Thomas oli sunnitud rangluumurru tõttu võistluse katkestama. Kahjuks ei jäänud Thomase kukkumine aga päeva kõige hirmsamaks: etapi lõpupoole sai laskumisel rängalt viga Richie Porte, kes lendas esmalt vastu mäeseina ning sai siis veel pihta talle otsa kihutanud konkurendiga. Porte jäi asfaldile lamama, lahkus sündmuskohalt kaelalahases ning mõistagi viidi mees koheselt haiglasse.

Täiendatud! Meeskond andis pühapäeva õhtul teada, et Porte mõrastas kukkumise tulemusel oma rang- ning vaagnaluud, lisaks on mehel ohtralt marrastusi. «Hetkel ei vaja tema vigastused kirurgilist sekkumist. Plaan on Richie homme hommikul uuesti üle vaadata ja kinnitada, et ta on piisavalt stabiilses seisus, et ta koju transportida,» selgitas MBC riimi arst Max Testa. Mehe sõnul on harilikult sellistest vigastustest taastumiseks vaja nelja kuni kuue nädala pikkust puhkust. «Kui kõik läheb plaanipäraselt, peaks Richie tagasi sadulasse pääsema Augusti alguses ja sealt vaikselt oma vormi taastama.»

Pärast Thomase katkestamist tõusis velotuuril teisele kohale Astana liider Fabio Aru. Koos liider Chris Froome’iga kuuluti etapivõidu otsustanud punti. Mehi lahutab nüüd 18 sekundit. Kolmas mees, Romain Bardet, kaotab Froome’ile juba 51 sekundit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles