Mardna: ROKi ametnikud pole Veerpalu juhtumiga kursis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Mardna.
Mihkel Mardna. Foto: Liis Treimann

Monacos toimunud Rahvusvahelise Olümpiakomitee meditsiinikonverentsilt naasnud spordiarst Mihkel Mardna tunnistas ETV spordisaate stuudios, et Andrus Veerpalu dopingujuhtumist väga teadlikud ei oldud.

«Kummardades Andrus Veerpalu ees, ei kuulu ta nende spordifuktsionäride silmis sellisesse kategooriasse nagu maailma esimese suurusjärgu tähed Tiger Woods või Alberto Contador,» rääkis Mardna.

«Üritasin ROKi kõrgete meditsiinijuhtidega kontakti saada ja nende arvamust küsida. Üks selline inimene oli Patrick Schamasch, kes on ROKi meditsiinikomisjoni juht. Nad on poliitiliselt korrektsed ja nende vastus pole ja ega ei. Tegemist on suhteliselt uue metoodika ja kaudse uurimismeetodiga, mis kindlasti ei oma sajaprotsendilist tulemust,» selgitas Mardna.

"Loomulikult on meil teada analüüsitulemused, need näitavad üht. Nüüd tuleb arvesse selle konkreetse analüüsi tõlgendamise küsimus ja sportlase enda füsioloogilise fooni arvestamine sinna juurde,» arvas Mardna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles