BC Kalev/Cramo sõlmis lepingu Eesti liiga staari Thomas van der Marsiga

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thomas van der Mars.
Thomas van der Mars. Foto: Kalev/Cramo

Eesti korvpallisõpradele tuttav Thomas van der Mars ja BC Kalev/Cramo jõudsid kokkuleppele, mis toob Hollandi koondislase Raplast pealinna. 208 cm pikkune ja 26-aastane Thomas van der Mars on Meistriliigas mänginud viimased poolteist hooaega, liitudes AVIS UTILITAS Rapla meeskonnaga üle-eelmise hooaja veebruaris. 

Esimesel hooajal usaldas kunagine BC Kalev/Cramo peatreener Aivar Kuusmaa mängijat platsile 30,6 minutiks, mille jooksul viskas van der Mars keskmisel 14,38 punkti ja kogus 10,7 lauapalli. Samal hooajal ennast Rapla meeskonnast Hollandi rahvuskoondisesse murdnud Mars kogus EM-valikturniiril kuues mängus keskmisel 4 punkti ja 4 lauapalli.

Mõõdunud hooajal uuesti Rapla meeskonnaga liitunud hollandlane näitas teisel meistriliiga ja Balti liiga hooajal suurepärast minekut.

Koduses meistriliigas kogunes mängija arvele 38 mängus keskmiselt 15,4 punkti, olles selle näitajaga meistriliigas seitsmes. Kokku viskas Mars hooaja peale Eesti meistrivõistlustel 587 punkti ehk rohkem kui ükski teine mängija.

Lauapalle kogunes mängija arvel samuti kahekohaline arv, keskmiselt 12,32 olles sellega Meistriliiga parim. Lisaks sellele oli mängija edetabeli tipus ka kasulikkuse tegurilt (0,89).  Suurepärased numbrid koduses liigas tõid van der Marsile põhihooaja MVP tiitli. Lisaks sellele valiti mängija Eesti meistriliiga sümboolsesse viisikusse.

Thomas van der Mars: «Mul on väga hea meel, et ma saan teha oma professionaalses karjääris järgmise sammu edasi. Ma olen kuulnud palju head BC Kalev/Cramo organisatsioonist nii praegustelt kui ka varasematelt mängijatelt. Ma olen ootusärev ja valmis uueks põnevaks väljakutseks.»

Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak: «Thomas van der Mars on jätnud viimase pooleteise aasta jooksul sümpaatse mulje, olles eelmisel hooajal Rapla meeskonna liider ja suurpärane lauapallide hankija. Loodame, et ta suudab oma taseme välja mängida ka rahvusvahelistes liigades ja veelgi tugevamas konkurentsis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles