Endiselt alistamatu: Läti tennisestaar murdis Wimbledonis maailma viienda reketi

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Ostapenko Wimbledoni tenniseturniiri neljandas ringis.
Jelena Ostapenko Wimbledoni tenniseturniiri neljandas ringis. Foto: TOBY MELVILLE/Reuters/Scanpix

Wimbledoni tenniseturniiril jõudis naisüksikmängus veerandfinaali Prantsusmaa lahtiste võitja Jelena Ostapenko (WTA 13.), kes alistas neljandas ringis Ukraina esinumbri Elina Svitolina (WTA 5.) 6:3, 7:6 (6).

20-aastasel Ostapenkol kulus järjekordse võidu saamiseks tund ja 43 minutit. Seejuures oli ta pärast võidukat avasetti teises setis matšivõidule väga lähedal, kui juhtis numbritega 5:2, aga 22-aastane Svitolina võitles end omakorda 6:5 juhtima. Sel aastal viimasel kahel suurel slämmil vaid võite tunnistanud Ostapenko suutis aga viigistada 6:6 ning olla kiires lõppmängus kindlam, saades kirja järjekordse matšivõidu.

Nii on tähena tennisetaevasse murdnud lätlanna teeninud nüüd juba 11 võitu suure slämmi turniiridel järjest, kuna Prantsusmaal sai Ostapenko üldvõidu ning Wimbledonis marssis ta täna veerandfinaali ehk kaheksa parema sekka, kus läheb vastamisi kas 19-aastase horvaatlanna Ana Konjuhiga (WTA 29.) või 37-aastase viiekordse Wimbledoni võitjast ameeriklanna Venus Williamsiga (WTA 11.).

Konkurentsist langes Wimbledonis aga maailma esireketist sakslanna Angelique Kerber, kes kaotas juba viiendat korda järjest 4:6, 6:4, 6:4 hispaanlannale Garbine Muguruzale (WTA 15.). Kaheksa paremas seas läheb Muguruza vastamisi venelanna Svetlana Kuznetsovaga (WTA 8.), kes alistas viimati 6:2, 6:4 Poola esindaja Agnieszka Radwańska (WTA 10.).

Kerberi kaotus tähendab ühtlasi, et järgmisel nädalal avaldatavas WTA edetabelis loovutab ta maailma esireketi positsiooni. Kindlasti mööduvad 29-aastasest sakslannast tšehhitar Karolina Pliškova ja rumeenlanna Simona Halep. Kas Kerberi jätavad oma seljataha ka brittide esinumber Johanna Konta ning venelanna Svetlana Kuznetsova, oleneb Wimbledonis näidatavatest tulemustest.

Kõik naiste veerandfinaalpaarid:

Garbine Muguruza (Hispaania, WTA 15.) – Svetlana Kuznetsova (Venemaa, WTA 8.)

Magdalena Rõbarikova (Slovakkia, WTA 87.) – Coco Vandeweghe (USA, WTA 25.)

Venus Williams (USA, WTA 11.) – Jelena Ostapenko (Läti, WTA 13.)

Johanna Konta (Suurbritannia, WTA 5.) – Simona Halep (Rumeenia, WTA 2.)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles