Kommentaar: Eesti jalgpalliklubide eurohooaeg saab hindeks mitterahuldava

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Infonet kaotas Meistrite liiga esimeses eelringis Malta klubile Paola FC Hibernians.
FC Infonet kaotas Meistrite liiga esimeses eelringis Malta klubile Paola FC Hibernians. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Veel enne, kui Nõmme Kalju neljapäeval Ungari meistrivõistlustel kevadel hõbemedali võitnud Videotoni meeskonna vastu Kadrioru staadionil üles rivistub, saab Eesti jalgpalliklubide tänavusele etteastele eurosarjas õiglase hinde – mitterahuldava – südametunnistuspiinadeta ära panna.

Protokoll ei valeta. Ainult üks Eesti jalgpalliklubi (Kalju) suutis eurosarjas esimesest vastasest jagu saada, ülejäänud kolm langesid konkurentsist. Vaata, kust otsast tahad või otsi kuivõrd mõistlikke või loogilisi õigustusi, aga mitterahuldavast hindest pääsu pole, sest esiteks, üks edasipääseja neljast on lihtsalt liiga vähe, ja teiseks, pudenejatest kaks jäid võimete väljamängimisest kaugele ja maksimumi ei suutnud anda ka kolmas.

Valitseva meistri FC Infoneti kaotus Malta klubile FC Hibernians oli igast otsast piinlik, sest jalgpallurite taseme poolest oli Infonet vastasest selgelt parem, ent seda ülekaalu ei suudetud tulemuseks vormistada. Eurosarjades kogenud FC Levadia rikkus võimalused hädise etteastega koduses avamängus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles