Läti tennisestaari Jelena Ostapenko nimi tekitas Wimbledonis suurt segadust

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Ostapenko Wimbledonis.
Jelena Ostapenko Wimbledonis. Foto: John Walton/PA Wire/PA Images/Scanpix

Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel triumfeerinud ja Wimbledonis juba veerandfinaali jõudnud 20-aastane Läti tennisist Jelena Ostapenko pakub endiselt palju kõneainet ning viimati läks lahti suurem arutelu sportlase nime ümber.

Jelena Ostapenkot on Wimbledonis mitmel puhul kutsutud Aljonaks ning nii on paljud tennisega seotud inimesed sattunud segadusse. Nüüd tõi Läti esireket asjaoludesse veidike selgust, kirjutab AP.

Kaheksandikfinaalis Elina Svitolina alistanud Ostapenko selgitas seejärel pressikonverentsil, et tema perekonnaliikmed on teda alati Aljonaks kutsunud ja tegemist ongi tema «päris» nimega.

Passis on tenniseässa nimi endiselt Jelena ja selle nimega tutvustati teda kuni esmaspäevani ka tenniseväljakutel. Svitolinaga peetud matši eel tutvustati teda juba Aljonana. «Kui tegime soojendust, siis ei öelnud kohtunik minu kohta Jelena. Ta ütles Aljona. Olin veidike üllatunud,» sõnas Ostapenko.

Kuna paljudes riikides tähistatakse lisaks sünnipäevale suurelt ka nimepäeva, siis omal ajal saigi nüüdne tenniseäss nimeks Jelena. Kuna Lätis ei olnud Aljona nimele nimepäeva ette nähtud, kuid Jelenale oli, siis omal ajal saigi ta nimeks Jelena. Mängija sõnul kõlavad mõlemad nimed ka läti keeles üsna sarnaselt.

Ostapenko sõnul on nüüd ka Lätis muudatusi sisse viidud ning sel aastal saavad Aljonad oma nimepäeva tähistada 18. augustil.

Esmaspäeval Ostapenkole kaotanud Svitolina rääkis juba eelmisel nädalal, et kõik vene keelt rääkivad tennisistid kutsusid Ostapenkot juba ammu Aljonaks.

«Viimase kohtumise ajal ja järel kutsusid inimesed mind juba Aljonaks. See oli tore,» tõdes Ostapenko.

Wimbledoni veerandfinaalis läheb 20-aastane Läti äss vastamisi 37-aastase Venus Williamsiga, kes on aastate jooksul Wimbledonis võitnud üksikmängus koguni viiel korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles