Islandi jalgpallistaari väärtuseks hinnatakse üle 50 miljoni euro

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gylfi Sigurdsson.
Gylfi Sigurdsson. Foto: David Davies/PA Wire/PA Images/Scanpix

Islandi jalgpallikoondis sai mullu üle maailma kuulsaks, kui Euroopa meistrivõistlustel jõuti veerandfinaali. Loomulikult on Islandi jalgpallurid ka üleminekuturul kuum kaup ning nendest kõige nõutumaks on Swansea City poolkaitsja Gylfi Sigurdsson.

27-aastane poolkaitsja on Premier League’is pallinud alates 2012. aastast. Peamiselt on ta esindanud just Swansea City ridu, kuid aastatel 2012 kuni 2014 pallis ta ka Tottenhami rivistuses.

Nüüd soovib islandlast endale hankida aga sel suvel suurelt kulutav Everton. Praeguse seisuga tundub, et üleminekust siiski asja ei saa, kuna Swansea City nõub mängija eest koguni 57 miljonit eurot.

Kahel viimasel hooajal Swansea parimaks mängijaks valitud poolkaitsja lõi mullu Premier League’is 9 väravat ja jagas kaaslastele 13 resultatiivset söötu.

Swansea ostis Sigurdsoni 2014. aastal Tottenhami käest 8 miljoni euroga. Tottenham maksis omakorda 2012. aastal Hoffenheimile poolkaitsja eest 10 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles