Brittide lemmik jõudis ülipõneva mänguga Wimbledonis poolfinaali, esireket vahetub

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johanna Konta jõudis Wimbledonis poolfinaali.
Johanna Konta jõudis Wimbledonis poolfinaali. Foto: GLYN KIRK/AFP/Scanpix

Brittidel on jätkuvalt võimalik Wimbledoni tenniseturniiril omadele kaasa elada ka naisüksikmängus, sest Johanna Konta alistas 6:7 (2), 7:6 (5), 6:4 maailma teise reketi Simona Halepi ja jõudis poolfinaali.

Kohtumine kestis tervelt kaks tundi ja 38 minutit. Viimati jõudis Suurbritannia naismängija üksikmängus Wimbledoni poolfinaali 39 aastat tagasi, kui sellega sai hakkama Virginia Wade. Konta kohtub neljapäeval peetavas poolfinaalis ameeriklanna Venus Williamsiga, kes lülitas kahe setis konkurentsist lätlanna Jelena Ostapenko.

Tänases viimases veerandfinaalis sai turniiri suurim üllataja Magdalena Rybarikova 6:3, 6:3 jagu ameeriklannast Coco Vandeweghe'st. Senise karjääri jooksul parimal juhul vaid kolm korda suure slämmi turniiridel kolmandasse ringi pääsenud 28-aastasest Rybarikovast sai ühtlasi esimene Slovakkia naistennisist, kes Wimbledonis nii kaugele jõudnud. Tänane kohtumine katkestati vihmasaju tõttu Rybarikova 6:3, 2:2 eduseisul ja mänguga jätkati mitu tundi hiljem peaväljakul katuse all, kuid siis võitis Rybarikova viiest geimist neli.

Halepi kaotus tähendas ühtlasi seda, et esmaspäeval avaldatavas värskes maailma edetabelis tõuseb esmakordselt esireketiks tšehhitar Karolina Pliškova. Ehkki Pliškova kaotas Wimbledonis tänavu juba teises ringis üllatuslikult värskele poolfinalistile Rybarikovale, langeb Halepil ja samuti veerandfinaali järel reketid pakkinud senisel maailma esireketil Angelique Kerberil ära nii palju punkte, et Pliškova tõuseb esikohale. Tegu on seejuures läbi aegade esimese korraga, kui naiste maailma edetabelit juhib Tšehhi tennisist.

Wimbledoni naisüksikmängu poolfinaalid:

  • Magdalena Rybarikova - Garbine Muguruza
  • Johanna Konta - Venus Williams
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles