Port: dopingu vabaks laskmine paneb info liikuma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Port.
Kristjan Port. Foto: Priit Simson

Eesti Antidopingu Sihtasutuse nõukogu liige Kristjan Port ütles, et vastavates ringkondades on hakatud arutlema teemal, et kasvuhormooni kontrollitaks samamoodi kui näiteks hemoglobiinitaset, kus vahelejäämise korral ei lubata sportlast starti ning ta saab vaid viie päeva pikkuse võistluskeelu.

«Piiri ületades ei saa sportlane võistelda. Dopinguringkondades on räägitud, et ideed võiks laiendada,» lausus Port ERRi spordiportaali lugejate küsimustele vastates. «Otsuseid loomulikult kergelt ei tehta. Kui näiteks dopingu vabaks laseme, siis paljude jaoks midagi erilist ei muutu, küll aga mõni sportlane saaks viga või surma.»

Tema sõnul oleks süsteemi positiivne pool see, et dopingust kui sellisest hakataks senisest palju rohkem teada saama. «See paneb info liikuma,» kommenteeris Port ja lisas, et küsimus on, kas see infoliikumine on kasulikum kui lihtsalt kuritegelikus võtmes inimesei kinni püüda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles