Võimas: sprindiäss Kittel näitas juba viiendat korda teravaimat jalga

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marcel Kittel sai tänavu juba viiendat korda Tour de France'il võidukalt kätt viibutada.
Marcel Kittel sai tänavu juba viiendat korda Tour de France'il võidukalt kätt viibutada. Foto: LIONEL BONAVENTURE/AFP

Tour de France'i 11. etapil (203,5 km) võidutses taas sprindifinišis parimat minekut näidanud sakslane Marcel Kittel (Quick-Step), kellele oli järjekordne etapivõit juba tänavu viiendaks korraks.

29-aastasele Kittelile järgnesid hollandlane Dylan Groenewegen (Lotto NL-Jumbo) ja norralane Edvald Boasson Hagen (Dimension Data).

Kittel on Tour de France'ilt ajaloo jooksul korjanud nüüd 14 etapivõitu, olles selle näitajaga kõigi aegade edukaim tuuril osalenud Saksamaa rattur. Tegevratturitest kõnealuses arvestuses teist kohta hoidvat Kittelit edestab vaid 32-aastane britt Mark Cavendish (30 etapivõitu), kes pidi tänavu pärast kokkupõrget Peter Saganiga (Bora-Hansgrohe) neljanda etapi finišisirgel abaluu mõrastamise tõttu võistlemise pooleli jätma.

Pärast tänast eeldatavalt sprinterite peoks kujunenud üsna tasasel maal sõidetud etappi üldarvestuses mingeid muudatusi ei toimunud. Endiselt jätkab tuuri üldliidrina Chris Froome (Sky), kes edestab 18 sekundiga Astana ratturit Fabio Arut ja 51 sekundiga prantslast Romain Bardet' (AG2R).

Valus tagasilöök tabas Bora-Hansgrohe ratturit Maciej Bodnarit, kes tegi 28 km enne lõppu äramineku, kuid 300 meetrit enne finišijoont suutis peagrupp 32-aastase poolaka kinni püüda ning Maciej pidi võimalikust etapivõidust suu puhtaks pühkima.

Nüüd suunduvad ratturid mägedesse, sest kavas oleval 12. etapil (214,5 km) ootavad neid ees nii kaks teise kategooria kui ka kaks esimese kategooria tõusu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles