Järelvaadatav: eesistumise spordikonverentsil mõtestati treenerite rolli üle ühiskonnas

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Inglismaa jalgpallikoondise peatreener Roy Hodgson, kes on üks konverentsil esinejatest.
Endine Inglismaa jalgpallikoondise peatreener Roy Hodgson, kes on üks konverentsil esinejatest. Foto: Paul Ellis/AFP/Scanpix

Täna algab Tallinnas kahepäevane rahvusvaheline konverents «Treenerite roll ühiskonnas. Lisades väärtust inimeste ellu». Kõne all on nii treenerite staatus kui vastutus, arutletakse, kas treenerite ettevalmistus vastab tänapäeva ühiskonna vajadustele ning mida saavad teha Euroopa Liidu liikmesriigid, et aidata treeneritel oma muutuvat rolli paremini täita. Konverentsil astuvad üles Roy Hodgson, Sergio Lara Bercial ja mitmed teised selle teema asjatundjad üle maailma.

Kultuuriminister Indrek Saar selgitas, et eesistujana soovib Eesti esile tõsta sporditreenerite tegevuse laia ühiskondlikku mõju ja rõhutada, et treenerite rollile avarama pilguga vaatamine avab muuhulgas ka uusi võimalusi mitmete kitsaskohtade leevendamiseks ühiskonnas.

«Treenerite nägemine pelgalt sportimise juhendajate asemel laiemalt – ausa mängu põhimõtete ja eluks vajalike oskuste õpetajatena, liikumisharjumuste kujundajatena ning ühiskonna sidustajatena – on nii liikmesriikide kui ka Euroopa Liidu tasandil aktuaalne,» ütles Saar.

Konverentsil arutatakse nii saavutus- kui harrastusspordile orienteeritud treenerite rolli üle ühiskonnas, arvestades nende põhirolli spordis, tegevuse mõju üksikisiku ja ühiskonna tasandil ning sedagi, millist rolli mängivad selles koolitus ja kvalifikatsioonid. Konverentsi saab vaadata veebiülekande vahendusel algusega kell 13.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles