Korvpalliliit: lootust on, et Pärnu siiski jätkab meistriliigas

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu korvpalliklubi.
Pärnu korvpalliklubi. Foto: Madis Sinivee/

Kui eile tuli ilmsiks uudis, et lisaks Rakverele võib Eesti korvpalli meistriliiga kaardilt kaduda ka Pärnu meeskond, siis tänaseks on asjaolud muutunud. Korvpalliliit üritab koostöös Pärnu meeskonnaga tekkinud olukorda lahendada ja hetkel ollakse alaliidu peasekretäri Keio Kuhi sõnul pigem positiivselt meelestatud.

Eelmisel aastal liigas neljanda koha saanud Pärnu Sadama nime kandnud meeskonna juht Mait Käbin põhjendas loobumisotsust rahaliste vahendite nappusega. Alaliit ütles eile, et tehakse kõik endast olenev, et veel üks meeskond liigast ei kaoks. 14. juulil ehk homme kukub liigasse registreerimise tähtaeg.

Kuhi on Pärnu klubi juhtide ja alaliidu juhatusega pidevalt kontaktis olnud ja lahendust otsinud.

«Tahe (lahenduse leidmiseks) on olemas nii meil kui Pärnu klubil, aga detaile ma ei saa hetkel avalikustada. Teeme koostööd,» sõnas Kuhi Postimehele. Kuhi peab enda sõnul veel teatud asjad kooskõlastama alaliidu juhatusega, misjärel saab anda lisainfot.

Ühe võimalusena võib klubi juhtimise üle võtta Johan Kärp, kes seni on vedanud Pauluse korvpalliklubi (mis kuulub KK Pärnuga ühisesse klubipüramiidi ehk sisuliselt on tegu sama klubiga). Kärp kinnitas Postimehele, et alaliit on temaga suhelnud. Klubi esitab tema sõnul alaliidule avalduse, et registreerimise tähtaja osas ajapikendust saada.

«Kuna see asi tuli nii ootamatult, siis alaliidule tuleb KK Pauluse poolt taotlus tähtaja pikendamiseks. See aga ei tähenda, et me sinna kindlasti registreerume. See sõltub sellest, kas me saame sponsoritelt raha või mitte. Ma olen alaliidule öelnud, et üritan rääkida toetajatega, aga kui piisavalt raha ei saa, siis meistriliigas siiski ei mängita,» sõnas Kärp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles