Järelvaadatav: 23-aastane Muguruza võitis veenvalt Wimbledoni finaalis 37-aastase Williamsi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

23-aastane hispaanlanna Garbine Muguruza (WTA 15.) triumfeeris karjääri jooksul esimest korda Wimbledoni tenniseturniiril, kui alistas ülikindlalt 7:5, 6:0 naisüksikmängu finaalis kõigest tunni ja 17 minutiga viiekordse Wimbledoni võitjast 37-aastase ameeriklanna Venus Williamsi (WTA 11.).

Nii teenis Muguruza oma karjääri teise suure slämmi turniirivõidu, kui võitis 2016. aastal ka Prantsusmaa lahtised tennisemeistrivõistlused. «Oli tore alistada Wimbledoni finaalis oma lapsepõlveiidol,» sõnas hispaanlanna matšijärgses intervjuus. «Õnnitlen sind ilusa võidu puhul. Tean, mida see sulle ja sinu perekonnale tähendab,» ütles Williams pettunud ilmel Muguruzale.

Homme toimuvale Roger Federeri ja Marin Cilici vahelisele meesüksikmängu finaalile on võimalik samuti kaasa elada nii Postimehe kui ka Kanal 12 vahendusel.

Enne mängu:

Hispaanlanna sai poolfinaalis kerge vaevaga – 6:1, 6:1 – jagu Inglismaal elu parimat tennist näidanud slovakitarist Magdalena Rybarikovast (WTA 87.). Pika karjääri jooksul üheksandat korda Wimbledoni finaali pääsenud Williams sai jagu kodupubliku lemmikust Johanna Kontast (WTA 7.) jagu 6:4, 6:2.

Viimati 2015. aastal Wimbledoni finaalis mänginud Muguruza kohtus toona finaalis Venuse õe Serenaga ja sai 4:6, 4:6 kaotuse.

Vanem Williamsite õde triumfeeris Londonis seejuures viimati 2008. aastal. Kokku on ta seal võitnud viiel korral (lisaks 2000., 2001., 2005. ja 2007. aastal). Kui Williams peaks turniiri ka seekord võitma, saaks temast vanim Wimbledoni võitja pärast 1908. aastat.

Tema esimene Wimbledoni turniir lõppes avaringis. Aasta oli siis 1997. 20. korda turniiril osalev ameeriklanna on selle aja jooksul vahele jätnud vaid ühe Wimbledoni – aastal 2013 seljavigastuse tõttu.

Ta plaanib finaali jaoks abi küsida ka nooremalt õelt Serenalt, kes on lapseootel ja praegu WTA-karusselist eemal. «Igatsen Serenat nii väga. Oleksin meeletult tahtnud, et ta siin oleks. Ja minu eest mängiks! Aga pole hullu, küll ma küsin tema käest, kuidas Muguruza vastu hakkama saada,» sõnas Venus matšijärgses intervjuus. «Mängu jooksul polnud kordagi lihtne, aga püüdsin oma keskendumist hoida.»

Muguruza tõdes päras oma poolfinaali, et jäi oma esitusega rahule. «Mängisin väga hästi. Kerge ei olnud, ta on terve turniiri väga korralikult esinenud. Suutsin täna olla väga enesekindel ja kõik lõppes hästi,» kommenteeris hispaanlanna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles