GMP võib meistriliigas osaleda kahe klubiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja Kerner (paremalt teine) hakkab tuleval hooajal mängima GMP rivistuses.
Maarja Kerner (paremalt teine) hakkab tuleval hooajal mängima GMP rivistuses. Foto: Elmo Riig / Sakala

Lõppenud hooajal Viljandi Metallile selgelt alla jäänud ning meistri- ja karikavõistlustel hõbemedaliga leppima pidanud GMP ei taha olukorraga leppida ning on asunud koosseisu tugevdama.



Metalli ridadest kolivad pealinna klubisse sidemängija Siret Rits ning diagonaal- ja nurgaründaja kohal tegutseda võiv Maarja Kerner. Mõlemad Tallinnas elavad-töötavad naised valiti ka lõppenud hooaja sümboolsesse koosseisu. GMP mänedžeri Igor Pihela sõnul on saavutatud suusõnaline kokkulepe naiskonna endise mängija Oksana Bosjanokiga, kes teenis sel hooajal leiba Norramaal Stod Volleys.

GMP vajab täiendust, sest tuleval hooajal osaletakse koos Metalliga startivas Soome-Eesti ühisliigas. «Meie esimesed, teised ja kolmandad eelistused on kohalikud mängijad,» rõhutas Pihela. «Sel hooajal osales GMP treeningutel 15 pallurit. Kavas on juurde võtta paar andekamat noormängijat, kuid kedagi ära ajada me ei kavatse. Vastupidi, kaalume meistriliigasse teise naiskonna väljapanemist.»

Põhivõistkonda juhendab Pihela elukaaslane ja GMPs mängiva Kadri Puri ema Keete Puri. Pihela sõnul loodab ta duubelrivistuse peatreeneri leida GMP mängijate hulgast. Kindlasti suureneb GMP eelarve, kuid arvude avaldamisest Pihela hoidus. Ta kavatseb hakata tegema tihedat koostööd Tallinna Selveri meeskonna taustajõududega. «Profiklubi ei tule, kuid paaril päeval nädalas üritame kaks korda treenida,» täpsustas ta.

2007. aastal esimese Eesti naiskonnana eurosarjas tuleristsed saanud GMP võib tulevikus rahvusvahelisele areenile naasta. «Võti on mängijate käes. Eurosarja minek tuleb kõne alla siis, kui Soome-Eesti liiga meie tasemele jalgu jääb,» ütles Pihela.

Metalli eestvedajatel seisab ees tõsine töö, et põhimängijaid alles hoida. Suvel koos rannavõrkpalli mängivatest Mari-Liis Graumannist ja Anu Ennokist on huvitatud Rootsi klubi Svedala Volley. Ennokile tegi pakkumise ka mitu USA ülikooli, kuid nendest võimalustest kevadel gümnaasiumi lõpetav neiu loobus.

Milline hakkab välja nägema ühisliigast kõrvale jäänud Pärnu naiskond, sõltub sellest, kas ülejäänud klubidele tekib väljund Balti liiga näol. Kindel on, et suvituslinna esinduse juhendajana ei jätka Valdo Järvekülg. Võimalik, et uue peatreeneri saab ka meeskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles