Bottast tabas Silverstone'is Hamiltoni saatus

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valtteri Bottas.
Valtteri Bottas. Foto: LaPresse/Photo4/Scanpix

Eelmisel nädalavahetusel vormel 1 sarja Austria etapi võitnud soomlasel Valtteri Bottasel läheb sel pühapäeval Silverstone'is saavutuse kordamine väga raskeks, sest soomlane sai karistuse, mis tõstab ta stardrivis viis kohta väljasõidetust tahapoole.

Bottase Mercedesel vahetati käigukast, mis ei pidanud vastu nõutud viite etappi. Reeglite kohaselt tähendab see stardirivis viiekohalist karistust. Täpselt sama saatus tabas eelmisel etapil Austrias Bottase tiimikaaslast Lewis Hamiltoni, kes startis seetõttu mitte kolmandalt, vaid alles kaheksandalt kohalt. Britil ei õnnestunudki Austrias poodiumile jõuda, sest ta lõpetas Bottase, Sebastian Vetteli ja Daniel Ricciardo järel alles neljandana.

MM-sarja üldliider on üheksa etapiga 171 punkti kogunud Vettel, Hamiltonil on 151 punkti. Bottas on 136 punktiga kolmandal kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles