Blogi: Hamilton võidutses neljandat aastat järjest Suurbritannia GP-l ning hingab Vettelile kuklasse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton sai kodupubliku ees neljanda võidu järjest ning vähendas üldarvestuses vahe Sebastian Vetteliga vaid ühe punkti peale.
Lewis Hamilton sai kodupubliku ees neljanda võidu järjest ning vähendas üldarvestuses vahe Sebastian Vetteliga vaid ühe punkti peale. Foto: Jason Cairnduff/REUTERS/SCANPIX

Vormel 1 sarja tänavuse hooaja kümnenda etapi ehk Suurbritannia GP võitis neljandat aastat järjest britt Lewis Hamilton (Mercedes), kes edestas 14,063 sekundiga meeskonnakaaslast Valtteri Bottast. Kolmandana lõpetas Ferrari piloot Kimi Räikkönen (+36,570) ning neljandana 19-aastane hollandlane Max Verstappen (Red Bull, +52,125). Põhisõitu 19. positsioonilt alustanud Red Bulli piloot Daniel Ricciardo lõpetas viimaks viiendana (+1.05,955). Enne viimast ringi rehvi lõhkunud MM-sarja üldliider Sebastian Vettel (Ferrari) pidi minema boksi ning sai viimaks alles seitsmenda koha.

Suurbritannia GP esikuuik:

  1. Lewis Hamilton (Mercedes)
  2. Valtteri Bottas (Mercedes, +14,063)
  3. Kimi Räikkönen (Ferrari, +36,570)
  4. Max Verstappen (Red Bull, +52,125)
  5. Daniel Ricciardo (Red Bull, +1.05,955)
  6. Nico Hülkenberg (Renault, +1.09,109)

MM-sarja üldarvestuse esikuuik Suurbritannia GP järel:

  1. Sebastian Vettel 177 punkti
  2. Lewis Hamilton 176
  3. Valtter Bottas 154
  4. Daniel Ricciardo 117
  5. Kimi Räikkönen 98
  6. Max Verstappen 57

Vormel 1 sarja järgmine etapp ehk Ungari GP peetakse kahe nädala pärast ehk 30. juulil.

Enne võistlust:

Hamilton sai eilses kvalifikatsioonis kirja suurepärase ringiaja, püstitades ühtlasi Silverstone'i ringirekordi. Briti esikoht ajasõidus sattus küll korraks kahtluse alla, kui tundus, et ta oli rikkunud Haasi sõitja Romain Grosjeani kiire ringi, kuid kohtunikud leidisit videot ja telemeetriaandmeid uurides, et Hamiltoni manööver ei olnud määrava tähtsusega, ning tema tulemus jäeti jõusse.

Hamiltoni kõrvalt esireast stardib täna Kimi Räikkönen Ferraril, teisest reast pääsevad rajale MM-sarja üldliider Sebastian Vettel (Ferrari) ja Max Verstappen (Red Bull). Neljanda aja sõitis eile välja küll Valtteri Bottas, kuid tema Mercedesel vahetati enne kvalifikatsiooni käigukast ja reeglite järgis karistati soomlast seetõttu stardirivis viis kohta tahapoole tõstmisega.

Nii pääsevad Verstappeni järel viienda-kuuendana rajale Nico Hülkenberg (Renault) ja Sergio Perez (Force India), seitsmes ja kaheksas koht on vastavalt Eseteban Oconi (Force India) ja Stoffel Vandoorne'i (McLaren) päralt. Bottas stardib viiendast reast kõrvuti Grosjeaniga. Täielikult ebaõnnestus kvalifikatsioon MM-sarja neljandal mehel Daniel Ricciardol, kes jäi juba esimesel sessioonil raja äärde ja stardib seetõttu viimasest reast. Ühtlasi otsustas Red Bulli tiim kasutada võimalust ja vahetada austraallase autol käigukasti.

MM-sarja punktiseis üheksa etapi järel

  1. Sebastian Vettel (Ferrari) 171 punkti
  2. Lewis Hamilton (Mercedes) 151 p
  3. Valtteri Bottas (Mercedes) 136 p
  4. Daniel Ricciardo (Red Bull) 107 p
  5. Kimi Räikkönen (Ferrari) 83 p
  6. Sergio Perez (Force India) 50 p
  7. Max Verstappen (Red Bull) 45 p
  8. Esteban Ocon (Force India) 39 p
  9. Carlos Sainz Jr (Toro Rosso) 29 p
  10. Felipe Massa (Williams) 22 p
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles