Galerii: Senegali jalgpallistaadionil hukkus kaheksa inimest

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Senegali pealinnas Dakaris hukkus laupäeval puhkenud rüseluse tagajärjel jalgpallimängu ajal vähemalt kaheksa inimest, vahendab Reuters.

Kahe kohaliku meeskonna US Ouakami ja Stade de Mbouri vahel Demba Diopi staadionl peetud liigakarikafinaali ajal puhkes fännide vahel kaklus, kui US Ouakami fännid hakkasid Stade de Mbouri poolehoidjaid kividega loopima. Staadionil viibinud AFP ajakirjaniku sõnul kasutas politsei kaklejate laialiajamiseks pisargaasi, mis põhjustas paanika.

Trügiva inimmassi survele ei pidanud vastu staadionitribüüni üks sein, mis kukkus kokku. Senegali spordiminister Matar Ba kinnitas Reutersile, et kaheksa hukkunut sai surma seina rusude all või trambiti surnuks, hukkunute seas oli ka vähemalt üks laps. Ühtlasi sai Ba sõnul umbes 60 inimest vigastada ja viidi haiglasse.

Seesugused juhtumid on Aafrikas paraku sagedased – näiteks sai veebruaris Angolas mängu ajal 17 inimest surma ja kümned vigastada, kui puhkes samasugune rüselus. Toona üritasid sajad jalgpallihuvilised korraga staadionile pääseda. Aafrika staadionitel on turvameetmed sageli allpool arvestust ja õnnetused seetõttu kerged juhtuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles