Muhu Väina regati võitja selgus kassi ja hiire mängus

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimasele etapile liidrina startinud Olympicul (paremal) oli kasutada üks väga hea puri, mille mõju neutraliseerimiseks pidi Forte letti lööma taktikaliste võtete arsenali.
Viimasele etapile liidrina startinud Olympicul (paremal) oli kasutada üks väga hea puri, mille mõju neutraliseerimiseks pidi Forte letti lööma taktikaliste võtete arsenali. Foto: Pavel Nesvadba

Sportliku draama kõrgpilotaaž, kõlab aus hinnang 60. Muhu väina regati võimsaima jahiklassi (ORC I) võitja selgumise viisile. Kaks kanget, Dagö jahtklubi esindaja Olympic ja Kalevi Jahtklubi tituleeritud jaht Forte läksid Pärnus veele teadmises, et kes iganes neist kahest esimesena Riiga jõuab, kroonitakse regati võitjaks.

«Olen ikka üsna pikalt purjetanud, aga midagi viimasel etapil juhtunuga sarnanevat ei meenu. Tõsi, Muhu väina regatil selgubki võitja päris sageli viimasel etapil, aga erakordne lugu ikkagi,» sõnab 2014. aastal maailma- ja 2015. aastal avamerepurjetamise Euroopa meistriks tulnud jahi Forte kapten Jaak Jõgi. «Meie jaht ja Olympic on hästi sarnased ja ka kiiruslike võimete mõttes enam-vähem sama masti. Ning nii me sõitsimegi sisuliselt 14 tundi paat-paadis. Meeskonna vaimne ja füüsiline energia jäi täielikult merele.»

Etapi alguses pääses Forte veidike eest, aga distantsi teisel kolmandikul jõudis Olympic Fortele järele ning siis algas kassi ja hiire mäng. «Olympicul on üks väga hea puri, mida kasutades nad meile sappa said, ning tol hetkel oli vastase ülesanne meie sabas püsida. Meie taktikaline ülesanne oli aga tekitada olukord, kus Olympic saaks oma väga head purje võimalikult vähe kasutada, selleks pidime tegema palju manöövreid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles