Tennisekuningas Roger Federer kroonis end jälle

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer
Roger Federer Foto: Andrew Couldridge/REUTERS/Scanpix

Roger Federer mängis Wimbledonis 19. korda ning vajas turniiri jooksul 19 setti, et võita karjääri 19. suure slämmi tiitel. Ning tagatipuks on Wimbledoni tennisekompleksi postiindeks SW19. Absurdselt maagiline kombinatsioon, ent, oleme ausad, Federeri puhul see ei üllata. Šveitslane on karjääri jooksul ikka ja jälle tõestanud, et temas peituvad imelised võimed.

Enne kohtumise viimaseks jäänud geimi sõnas Boris Becker BBC otse-eetris: «Aasta eest lahkus Roger Wimbledonist murtud südamega (Federer kaotas viiesetilises poolfinaalis Milos Raonicile – toim) ja kõik kahtlesid nii tema võimetes kui ka selles, kas ta üldse siia tagasi tuleb? Nüüd, 12 kuud hiljem, annab Federer kõigile kahtlejatele ammendava vastuse.»

Pärast mullust Wimbledoni otsustas Federer, et ilma sada protsenti korras terviseta pole mõtet platsile minna. Ta naasis kuuekuuliselt puhkuselt Austraalia lahtistel, kus võitis seitse matši ja karjääri 18. suure slämmi tiitli, kusjuures nii poolfinaal Stan Wawrinkaga (ATP 4.) kui ka finaal oma ajalooliselt suurima rivaali Rafael Nadaliga (ATP 9.) venisid viiesetiliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles