Võimatu missioon – Selver üritab 0:3 seisust edasipääsu

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Blokk peab sama hästi pidama, kui Argo Meresaar (vasakul) ja Janis Sirelpuu näitavad.
Blokk peab sama hästi pidama, kui Argo Meresaar (vasakul) ja Janis Sirelpuu näitavad. Foto: Artur Sadovski

Vaatamata kodus saadud 0:3 kaotusele usub Selveri võrkpalliklubi peatreener Avo Keel endiselt, et meeskond võib jõuda eurosarja teise ringi.


Keel on kindel, et juba eile pärastlõunal Lätti jõudnud hoolealused on tänaseks mänguks valmis. Tähtsa kohtumise peaproovis alistas Selver neljapäeval koduliigas Võru 3:0. «Oli näha, et mehed ootavad midagi – selge, et Läti mängu,» märkis Keel.


Möödunud laupäeval läksid Selveri pallurid eurosarja kohtumisele lõunanaabrite ELVI/Kuldigaga optimistlikult ning Keel nimetas Eesti meisterklubi kindlaks soosikuks. Paraku valati Eesti koondislastest koosnevale meeskonnale kaela ämbritäis jääkülma vett – kodusaalis kaotati 0:3.


«Sellest mängust pole me omavahel rohkem rääkinud,» sõnas Keel. «Jätkasime igapäevast tööd. Olen kindel, et mehed teavad, mis selles kohtumises kaalul.» Treener säilitas enesekindluse ning märkis, et hoolealuste võiduvõimalused küündivad koguni 50 protsendini.


Kui mullu oleks võõrsil piisanud kas või 3:2 võidust ning sellele järgnenuks edasipääseja selgitav kuldne geim, siis tänavu loetakse esmalt võidetud geime. Seega päästab Selverit vaid 3:0 võit ning seejärel tuleb lõunanaabrite üks tugevamaid klubisid alistada ka 15 punktini mängitavas lisageimis.


Keel on möödunud laupäeval juhtunut põhjalikult analüüsinud.


«Meie ründajad said ühese bloki vastu 35 tõstet – seda on väga palju, kuid ikkagi ei suudetud mängu võita. Tavaliselt õnnestub selliseid tõsteid vaid paarkümmend,» arutles Keel. «Järelikult polnud mehed vaimselt valmis.»


Kuigi Eesti võrkpallurite tase on viimastel aastatel tõusnud ning enamik Selveri palluritest olid osalised Eesti koondise jõudmisel EM-finaalturniirile, ei suudetud vaimu lagunedes võidu eest võidelda.


«Meie puhas pallimänguoskus pole järelikult veel sellel tasemel, et vaimu langedes suudetakse ainult tehnika abil vastane alistada – peame seda endale tunnistama,» nentis ta.


Eelmisel laupäeval oli eriliselt must päev diagonaalründaja Argo Meresaarel, parimas hoos polnud ka Kristjan Õuekallas. Kuigi võrkpallisõbrad avaldasid imestust, miks Keel mängu jooksul neid mehi välja ei vahetanud, ei kavatse treener tänagi muudatusi teha.


«Koosseis jääb ilmselt samaks, ent liinid vahetame ära,» märkis Keel. «Kui Kuldiga jätab asetuse samaks, satuvad nende eeldatavalt ohtlikumate mängijate vastu teised mehed.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles