Gerd Kanter naaseb vigastuspausilt (2)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter Rio olümpial.
Gerd Kanter Rio olümpial. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Olümpiavõitja Gerd Kanter teeb kergejõustiku Eesti meistrivõistlustel pärast kahe kuu pikkuseks veninud võistluspausi esimese stardi. Eesti rekordimees alustas hooaega mais Wiesbadenis MM-normi taganud heitega 65.87, kuid vigastas samal võistlusel rinnalihast.

Doktor Madis Rahu tehtud uuringutel selgus, et Kanteril on 3 x 1,5 cm suurune rinnalihaserebend ning kettaheitja ei saanud pikalt heitetreeninguidki teha. Kuigi mai lõpus lootis Kanter, et saab juba juunis võistlema hakata, teeb ta oma treeneri Indrek Tustiti kinnitusel kaasa pühapäeval peetavas kettaheites.

Võistlusel üritab MM-normi ehk 65 meetrit heita Rio olümpia neljas mees Martin Kupper, kellele pakub konkurentsi tema treener, 44-aastane Ateena olümpiapronks Aleksander Tammert.

100. Eesti meistrivõistluste eel ripub õhus mitu küsimust, kuid igal juhul võib stardinimekirjade järgi väita, et oodata on viimaste aastate üht kaasahaaravaimat võistlust, kuna osaleda soovivad peaaegu kõik meie tipud.

Mitmevõistlejatest teeb viiel üksikalal kaasa mai lõpus Götzise mitmevõistlusel parema jala reielihast vigastanud ning seetõttu juuni lõpus kodusest mitmevõistluse võistkondlikust EMist loobuma pidanud Maicel Uibo. 8356 punktiga kümnevõistluse Eesti kõigi aegade edetabelis viiendat kohta hoidev 24-aastane põlvalane osaleb eeldatavalt nii 400 meetri jooksus, kõrgushüppes, kettaheites, odaviskes kui ka kuulitõukes. Teine muidu lombi taga treeniv 23-aastane mitmevõistleja Karl Robert Saluri on üles antud odaviskes, 200 meetri jooksus ning teivashüppes. Samuti on võistlustules MM-pileti teeninud Janek Õiglane.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles