Suusaliidu juhatuse otsus: Savi ja Järv jätkavad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Savi
Toomas Savi Foto: Toomas Huik

Suusaliidu juhatus pidas täna oma korralise juhatuse koosoleku, kus kuulati ära Andrus Veerpalu juhtumiga seotud sündmuste kronoloogia. Juhatus analüüsis alaliidu juhtide tegevust kriisiolukorras ning kavandas edasisi samme. Suusaliidu konsensuslikul otsusel jätkavad liidu juhtorganid samas koosseisus kuni FISi dopingukolleegiumi otsuse selgumiseni. 

Suusaliidu juhatuse esimehe Jaanus Pullese sõnul toetub liit Andrus Veerpalu ja tema taustameeskonna sõnadele, et kahekordne olümpiavõitja pole keelatud aineid tarvitanud. «Me lähtume sellest ja teadmisest, et Andrus on läbinud oma  visa tööga saavutatud eduka karjääri jooksul sadu negatiivseid teste ja andnud negatiivse dopinguproovi ka tänavu veebruari alguses oma viimases treeninglaagris Davosis, vahetult enne tippsportlase karjääri lõppu,» sõnas Pulles.

Pullese sõnul on Eesti suusapere ühtne. «Otsus avada B-proov on tehtud sportlase poolt. Valetamine ei ole aktsepteeritav. Juhatus tõdes, et organisatsioonil puudus käitumisplaan võimaliku infolekke puhul. Suusaliidu avalikkusega suhelnud esindajad olid väga raskete valikute ees juba veebruari teisest poolest alates, kui algas Holmenkolleni MM ja tulid esimesed spekulatiivsed küsimused,» ütles Pulles.

 Suusaliidu presidendi Toomas Savi sõnul ei hoia ükski inimene Eesti suusaspordi juhtkonnas oma toolist kinni. «Lahkumise teema võiks olla populaarne ja see oli minu poolt laual, sest alaliidu presidendina tajun toimunu ees väga selget vastutust. Me peame taastama usalduse ja alaliidu esmaseks eesmärgiks on toetada sportlast kõigi vahenditega. Kui see tee on lõpuni käidud, siis tehakse ka otsused,» sõnas Savi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles