Järelvaadatav: visalt võidelnud Eesti kaotas Saksamaale otsustavas geimis (8)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti võrkpallikoondist tabas Kortrijkis toimuval MM-valikturniiril esimene tagasilöök, kui Saksamaale jäädi alla 2:3 (-21, -22, 21, 23, -11). Kolme aasta tagune MM-pronks polnud kindlasti üle jõu käiv vastane, kuid just kahes esimeses geimis ei suutnud Eesti otsustavatel hetkedel oma parimat mängu näidata. Samas võideldi südilt ja tuldi raskest seisust tagasi punkti, kus edasipääs on jätkuvalt enda kätes. Üht-teist sõltub homsest Belgia-Saksamaa mängust, kuid igal juhul on Eestil ikkagi vaja Belgiat pühapäeval võita. Enne tuleb aga mõistagi laupäeval alistada Slovakkia, kes avas Valgevene vastu võiduarve. Robert Täht tõi Saksamaa vastu parimana Eestile 20 punkti, Renee Teppan lisas 14 ja Ardo Kreek 11 punkti. Sakslaste poolel kogus Simon Hirsch 25 punkti, seejuures koguni viis otsustavas geimis.

Avageim kulges tasavägiselt viigiseisuni 19:19. Eesti oli taga 19:20, kui leidis aset vastuoluline moment – Robert Täht ründas, pall maandus napilt auti, kuid eestlased nägid blokipuudet. Kohtunikud jäid vastupidisele arvamusele ning indu saanud Saksamaa purjetas geimivõiduni.

Teises geimis tegid sakslased Eesti 5:2 eduseisult koguni 9:1 spurdi. Peatreener Gheorghe Cretu varieeris kõvasti koosseisu, mänguminuteid said nii Renee Teppan, Andres Toobal kui ka Kristo Kollo. Pikalt viie-kuue punktiga taga olnud Eesti võitles võimsalt, kuni jõuti 21:20 eduseisuni. Paraku olid geimi lõpus taas kindlamad MM-pronksi kogemusega sakslased.

Võimaliku surnud ringi tekkimise korral on sellisel turniiril iga geimivõit kulla hinnaga ja seda teades suutis eestlased end kolmandaks geimiks taas teravaks häälestada. Olulistel hetkedel säras mitu korda Kollo, julgelt ründas samuti väljakule pääsenud Timo Tammemaa. Ja seekord hakkasid geimi lõpus väristama hoopis sakslased – Täht sai Kreegi pommservi ja kehva vastuvõtu järel rünnata tühja võrgu pealt, järgmise punkti põrutas Kreek otse ässaks, kolmandatki tema servi ei saanud sakslased mängu. Kolmas geim Eestile 25:21!

Valgevene vastu 12 ja Hispaania vastu 16 punkti toonud Oliver Venno õnnestus sakslastel edukalt kinni võtta ning kolmandas-neljandas geimis hoidiski Cretu teda pingil. Tähtsal hetkel astus aga julgelt lavale Teppan, taas läks hoogu ka Täht. Sakslased, kes teadsid, et kaotus kustutab nende edasipääsulootuse lõplikult, hakkasid eksima olukordades, kus kahes esimeses geimis ei vääratatud. Geimi teiselt hingetõmbepausilt naasis Saksamaa paremini, pöörates 12:16 kaotusseisu kiirelt viigiks. Punkt-punktis mindi seisuni 23:23, siis aga ründas Simon Hirsch auti ja Kollo ühemeheblokk tõi geimi Eestile. Ühtlasi kirjutati sellega tabelisse ka vähemalt üks punkt.

Otsustavas geimis viis Hirschi serviseeria sakslased 7:4 juhtima, pooli vahetati vastaste 8:4 eduseisul. Eesti tuli meeletu võitlustahte toel järele, kahjuks mitte kordagi viigini. 9:12 seisult proovis Cretu veel aja mahavõtmisega mängu päästa, kuid Saksamaa võttis jõuga oma – 15:11.

ENNE MÄNGU:

Eesti rahvusmeeskond jätkab oma suve Belgias Kortrijkis, kus mängitakse maailmameistrivõistluste finaalturniiri viimase pileti peale Hispaania, Valgevene, Saksamaa, Slovakkia ja Belgiaga. 

Eesti mängude ajakava Belgias Kortrijkis (mängude algusaeg Eesti aja järgi):

19. juuli 21:00 Eesti - Valgevene ülekanne Postimees online'is

20. juuli 21:00 Eesti - Hispaania ülekanne Postimees online'is

21. juuli 21:00 Eesti - Saksamaa ülekanne Postimees online'is

22. juuli 18:30 Eesti - Slovakkia ülekanne Kanal12 ja Postimees online'is

23. juuli 21:30 Eesti - Belgia ülekanne Kanal12 ja Postimees online'is

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles