Blogi: Kontaveit jõudis raskustega veerandfinaali (9)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit Gstaadi tenniseturniiril.
Anett Kontaveit Gstaadi tenniseturniiril. Foto: Peter Schneider/AP/Scanpix

Šveitsis Gstaadi saviliivaväljakuturniiril osalev Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 32.) jõudis veerandfinaali, kui alistas venelanna Anna Kalinskajaga (WTA 150.). 6:4, 4:6, 6:4. 

Kontaveit läks avasetti suisa 5:1 juhtima, kuid 18-aastane venelanna tuli järgi ning eestlanna sai 6:4 setivõidu. Teises setis näitas nooruke Kalinskaja endast kolm aastat vanemale Kontaveidile hambaid ning võitis kahe murdega teise seti 6:4. 

Kolmandat setti alustas kümme ässa löönud Kontaveit aga ise murdega ning suutis lõpuks tund ja 53 minutit kestnud kohtumises veerandfinaali pääseda. 

Veerandfinaalis kohtub eestlanna sakslanna Carina Witthöftiga, kellega Kontaveit mängis viimati Hollandi tenniseturniiri veerandfinaalis ning alistas ta 6:3, 6:1. Mäletatavasti sai Kontaveit just samal turniiril oma esimese WTA-turniirivõidu.

Enne mängu:

Esimeses ringis itaallannast Martina Trevisanist (WTA 154.) kindlalt 6:1, 6:3 jagu saanud Kontaveit haarab reketi taas täna õhtupoolikul. Eestlanna tänane vastane Kalinskaja sai avaringis 7:5, 6:7 (9:11), 7:5 jagu 17-aastasest šveitslannast Rebeka Masarovast (WTA 468).

Kontaveit ei ole oma karjääri jooksul kordagi 18-aastase Kalinskajaga kohtunud. Noore venelanna suurimateks saavutusteks võib pidada ITFi turniirivõitu, milleni on ta jõudnud neljal korral.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles