Tituleeritud naiskonna järgmine võimalus

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti epeenaiskond
Eesti epeenaiskond Foto: ISSEI KATO/REUTERS

VEHKLEMINE. Eesti spordiavalikkus on harjunud, et kui epeevehklejad lähevad tiitlivõistlustele, võib kindel olla, et naastakse kulla ja karraga. Juunikuisel EMil lõpetati kaks aastat kestnud individuaalsete autasude põud, nüüd lasub küsimärk naiskonnal.

Hooaega alustati tarmukalt, kui kodusel MK-etapil võideti oktoobris esikoht. Seejärel veheldi veel kahel MK-etapil end võistkondlikult poodiumile, kuid Thbilisis peetud EMil jäädi autasuta. Peatreener Kaido Kaaberma hurjutas hoolealuseid, et medal jäi psüühika taha. «Tüdrukud tahtsid võib-olla liiga palju võita ja närv ei pidanud vastu,» rääkis ta juunikuus ETV spordisaatele.

Sel nädalal Leipzigis algav MM annab uue võimaluse. Püünel ollakse kolm aastat tagasi Kaasanis peetud MMil hõbemedali võitnud koosseisuga (Julia Beljajeva, Irina Embrich, Erika Kirpu, Kristina Kuusk). Maailma edetabelis hoitakse Hiina järel teist kohta, mis annab võistkonnaturniiril avaringis ka natuke soodsama vastase. Mitte et naistele ei meeldiks tugevad vastased, oh ei, kuid võib-olla annaks korralik üleolek kohe päeva alguses positiivse laengu ning hoiab samas kokku ka jõuvarusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles