Olümpiavõitja saab MM-kulla kaela kuus aastat hiljem

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jessica Ennis-Hill Rio olümpiamängudel.
Jessica Ennis-Hill Rio olümpiamängudel. Foto: DAMIEN MEYER/AFP/Scanpix

Seitsmevõistluse Londoni olümpiavõitja Jessica Ennis-Hill, kes lõpetas mullu pärast Rio olümpiamängudelt hõbemedali teenimist sportlaskarjääri, saab augusti alguses toimuvatel Londoni maailmameistrivõistlustel kaela kuus aastat tagasi Daegus võidetud MM-kulla.

Ehkki esilagu krooniti Daegus maailmameistriks venelanna Tatjana Tšernova, siis viimane sattus dopinguskandaalidesse, mistõttu rahvusvaheline kergejõustikuliit (IAAF) otsustas Venemaa sportlase kõige kirkamast medalist ilma jätta.

Seepeale kaebas 29-aastane Tšernova otsuse rahvusvahelisse spordikohtusse (CAS), kus tema apellatsiooni aga arutluse alla ei võetud. Nii saab kuus aastat hiljem kuldmedali kaela 31-aastane Ennis-Hill, kellele korraldatakse kodumaal Londonis ka medalitseremoonia. Hõbemedal kuulub sakslannale Jennifer Oeserile ning poodiumi viimasele astmele kerkib poolatar Karolina Tyminska.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles