Nurmsalu alavahetus sai heakskiidu, paljud üksikasjad jäid segaseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Nurmsalu
Kaarel Nurmsalu Foto: Liis Treimann

Andrus Veerpalu dopinguskandaali kõrval jõudis Eesti Suusaliidu juhatus eile arutada ka seni kahevõistlejana tuntud Kaarel Nurmsalu soovi keskenduda tulevikus suusahüpetele. Alaliidu peasekretäri Jüri Järve sõnul näidatakse noormehe kavatsustele rohelist tuld.



«Otsustasime suusahüpped ja kahevõistluse kokku panna. Nii peaks sportlasel tekkima võimalused ja vahendid hooajaks korralikult valmistuda,» sõnas Järv.

Kaarel Nurmsalu isa Toomas tõdes, et suusaliidu otsused on poja jaoks juba võrdlemisi hiljaks jäänud. Ka tema mänedžerina ei saa oma tööd teha, sest sponsorite poole pöördudes puudub selge visioon, kuidas edasi minna. Kas Kaarel Nurmsalul võimaldatakse edasi minna suusahüppajana või mitte? Seetõttu pole Toomas Nurmsalu ka ühegi toetaja juures veel käinud. Aeg aga tiksub halastamatult.

«Ootame mõlemad suusaliidu otsuse järel. Meie jaoks on kõige põletavam see, kas Petteri Kukkonen saab jätkata Kaarli treenerina või mitte. Kui kahevõistlus ja suusahüpped viiakse kokku, siis kelle treenerina jätkab Kukkonen? Kui mõlema, siis kuidas saab ta mitmes kohas korraga olla?» küsis Toomas Nurmsalu murelikult. «Näiteks kogu juulikuu peab Kaarel Poolas võistlema. Kahevõistlejatel pole seal aga midagi teha. Ja mis saab teistest, kui Kukkonen hakkab Kaarlit treenima?»

Praegu valitseb nii Nurmsalude kui ka Kukkoneni enda peas teadmatus. Järv pole soomlasele teada andnud, millal teda Eestisse läbirääkimistele oodatakse.

«Kui Kukkonen saab vaid kahevõistlejate treenerina jätkata, siis jääb meie suusahüpete projekt ära. Piltlikult öeldes võib öelda, et siis lõpetab Kaarel ka oma karjääri. Meie jaoks on oluline senise süsteemi jätkamine,» kinnitas Nurmsalu.

Eesti kahevõistluse liidri Nurmsalu alavahetus või sootuks spordist loobumine sundis alaliitu selle ala tulevikku ümber vaatama. Nii otsustas juhatus loobuda esialgu tulevaks talveks kavandatud kahevõistluse MK-etapi korraldamisest. «Lükkasime selle plaani tulevikku,» tõdes Järv.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles