U18 koondis läbi Kullamäe silmade: kes on uus Metstak, kes Schortsanitis ja kes pullimees?

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
U18 koondise mängijad jaanuaris petud Läänemeremaade karikaturniiril.
U18 koondise mängijad jaanuaris petud Läänemeremaade karikaturniiril. Foto: Martin Ahven / Õhtuleht

Viimaste aastate üks perspektiivikamaid noortekoondiseid, Eesti kuni 18-aastaste rahvusmeeskond alustab täna Balti matši ja tuleval nädalal kodust B-divisjoni Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri.

Palusime sel puhul koondise abitreener Gert Kullamäel lugejat valgustada, mis meestega tegu on.

«Selles koosluses on kõike, väga erinevaid tüüpe ja isiksusi. Annet ka kuhjaga. Nüüd tuleb see treeneritel kuidagi kokku klapitada,» teab Kullamäe. Kullamäe ise ennast koondislaste vanuses palju ei mäleta ega oska seetõttu ka võrrelda. «Mina veetsin siis väga palju aega Venemaal, sest olin juunioride liidu koondises. Püüdsin vene keelega hakkama saada, et aru saada, mis toimub. Tegin palju trenni, muud ei mäletagi,» tunnistab endine mängumees.

Sten Saaremäel (tagamängija, 187 cm). «Poisid nimetavad teda kõige suuremaks töömeheks ja seda näevad ka treenerid. Vaikne poiss, tõsine töömees, kelle tugevus on kaitsemäng. Vajalik ja kasulik mees.»

Kristian Kullamäe (tagamängija, 194 cm). «Lahe vend nagu isagi, täitsa normaalne vana! Aga tõsisemalt rääkides, eks ta üks meeskonna eestvedajaid peaks olema. Kui on mängus raske hetk, siis oodatakse, et tema võtab mängijad kokku ja ütleb, mis vaja öelda. Usun, et see roll sobib talle ka.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles