20-aastane vutikoondislane lõpetas karjääri

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Kokla (vasakul) esindas Eesti koondist ühes mängus.
Jan Kokla (vasakul) esindas Eesti koondist ühes mängus. Foto: Tairo Lutter

Mullu suvel 2:0 võidumängus Andorra vastu Eesti jalgpallikoondises debüüdi teinud poolkaitsja Jan Kokla (pildil) lõpetab vaid 20-aastaselt sportlaskarjääri ja keskendub edaspidi ülikooli lõpetamisele.

Kaks aastat tagasi FC Flora ridades Eesti meistriliigas debüüdi teinud Kokla selgitas klubi kodulehele pikalt ja põhjalikult oma otsuse tagamaid: «Eelmise aasta juulis pärast A-koondise debüüti, FC Flora euromängude perioodil, tundsin aina enam, et füüsiliselt on keeruline väljakul hakkama saada. Vereproovist selgus, et olin oma elu raskeimal perioodil (gümnaasiumi lõpetamine, A-koondise kutse, FC Flora põhikoosseisu murdmine) põdenud mononukleoosi. Nooruse tõttu ei osanud oma keha piisavalt kuulata ja seetõttu olin haiguse perioodil pingutanud liialt ja organismi täiesti ära kurnanud. Öösiti ärkasin mitu korda, sest pulss oli kõrge ja trepist üles minek ajas tõsiselt hingeldama. Taastusin sellest 5–6 kuud ja lootsin uue hooaja ettevalmistust alustada puhtalt lehelt.

Detsembris-jaanuaris hakkas aga koormuste tõustes aina raskemaks minema, mis ühelt poolt on koormusi tõstes loomulik, teisalt oli meeskonnakaaslastega aina raskem sammu pidada ja treeningud muutusid pidevaks «kangutamiseks». Veres olid põletikunäitajad üleloomulikult kõrged ja arstidega konsulteerides jõudsime otsusele minna mandlioperatsioonile. Pärast aprilli lõpus tehtud lõikust ja kuuajast taastumist hakkasime jällegi koormusi tõstma, kuid lisandunud on probleemid nina ja kurguga ning peavalud. Füüsiliselt ei ole enesetunne siiani paremaks läinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles