Foto: neljakordne maailmameister Ogier sõitis vastu puud ning lõi M-Spordi plaanid segi (1)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier M-Spordi Ford Fiesta WRC-testimasina roolis.
Sebastien Ogier M-Spordi Ford Fiesta WRC-testimasina roolis. Foto: Margus Ansu

Neljakordne autoralli maailmameister Sebastien Ogier’ ja M-Spordi tänane Soome ralli eelne testipäev jäi lühikeseks, kuna prantslane tegi autoga raske avarii, kirjutab Autosport.

Ogier oli sõitmas oma tänase päeva viimast lõiku, kui ta tabas Ford Fiesta WRC-masinaga kivi ning kandus teelt välja. Kokkupõrke tagajärjel läks katki auto vedrustus ning prantslase juhitud sõiduvahend lendas vastu puud. Õnneks Ogier pääses avariist vigastusteta.

Masin sai kannatada niivõrd tugevalt, et meeskonnal ei õnnestu seda õigeaegselt ära parandada, mistõttu jäävad homme ja ülehomme esialgselt plaanitud testipäevad ära nii Elfyn Evansi kui ka Teemu Sunineni jaoks. Kui Evansil tuleb nüüd järgmisel nädalavahetusel Soome rallile minna ilma testikilomeetreid kogumata, siis M-Spordi meeskond püüab Sunineni Ford Fiesta WRC varakult Jyväskyllä toimetada, et mees saaks masinat testida.

«Mul polnud midagi teha. Pika lauge kuuenda käiguga võetud kurvi lõpus oli suur kivi... Palun vabandust meeskonna ja tiimikaaslaste ees, kes ei saa seetõttu testida,» kirjutas Ogier Twitteris.

Ehkki Ogier läheb Soome rallile MM-sarja üldliidrina, pole tal viimastel aastatel seal väga hästi läinud. Viimati võitis prantslane Soomes 2013. aastal, järgmised kaks aastat jäi alla koduradadel võistelnud endisele meeskonnakaaslasele Volkswagenist ehk Jari-Matti Latvalale ning aasta tagasi sõitis kolmandalt kohalt teelt välja.

Sebastien Ogier' avarii tänasel testipäeval Soomes:

Autoralli MM-sarja üldseis enne Soome rallit:

  1. Sebastien Ogier 160 punkti
  2. Thierry Neuville 149
  3. Jari-Matti Latvala 112
  4. Ott Tänak 108
  5. Dani Sordo 82
  6. Elfyn Evans 57
  7. Hayden Paddon 51
  8. Craig Breen 43

Võistkondlik arvestus enne Soome rallit:

  1. M-Sport 259
  2. Hyundai 237
  3. Toyota 153
  4. Citroen 117
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles