Kontaveit näitas võimu ning jõudis Šveitsis poolfinaali (7)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit Gstaadi tenniseturniiril.
Anett Kontaveit Gstaadi tenniseturniiril. Foto: Peter Schneider/AP/Scanpix

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 32.) alistas Šveitsis Gstaadi saviliivaväljakuturniiri veerandfinaalis sakslanna Carina Witthöftiga (WTA 66.) 6:2, 6:4 ning pääses laupäeval toimuvasse poolfinaali, kus kohtub päeva teises matšis 22-aastase tšehhitari Tereza Martincovaga (WTA 140.). Kohtumine ei alga enne kella 14.

Tund ja neli minutit kestnud veerandfinaalis lõi Kontaveit kolm serviässa, vastane 0. Topeltvigu tegi eestlanna 3, vastane 2. Mägitud punktidest võitis Kontaveit 60, Witthöft 50.

Kontaveidi poolfinaali vastane Martincová alistas veerandfinaalis sakslanna Antonia Lottneri 3:6, 6:1, 7:5. 

Enne mängu:

21-aastane Kontaveit ja aasta jagu vanem Witthöft on varem omavahel kohtunud kahel korral ning nendest mängudest on eestlannal kirjas kaks võitu.

Kui 2011. aastal Hollandis Almere'is toimunud ITFi turniiri avaringis olid Kontaveidi võidunumbrid 6:4, 5:7, 6:3, siis viimati mindi vastamisi tänavu juunis samuti Hollandis Hertogenboschis toimunud WTA-turniiril ning veerandfinaalis võidutsenud eestlanna alistas Witthöfti toona kindlalt 6:3, 6:1. Mäletatavasti sai Kontaveit samal turniiril ka oma karjääri esimese WTA-turniirivõidu.

«Olen Witthöftiga varem kohtunud, aga tingimused on siin teised ja tegu on uue mänguga,» ütles Kontaveit pärast võidukat matši kolmapäeval. «Varasemad tulemused mulle suurt ei loe. Ma võtan mänge ühekaupa – kes ka vastu tuleb, sellele annan lahingu,» lisas ta.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles