Cretu: sel turniiril kergeid mänge pole

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu mängus Hispaaniaga.
Eesti võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu mängus Hispaaniaga. Foto: cev.lu

Eesti võrkpallikoondise peatreener Ghoerghe Cretu toonitas pärast Hispaaniast 3:0 jagu saamist taas, et sel turniiril kergeid mänge pole ning iga kohtumine on nagu väike finaal.

«Peame suutma mäng-mängult oma rütmi leidma ja seda hoidma. Eilne temperatuur (29 plusskraadi – toim) oli meie jaoks šokk. Alles harjutasime Tondirabas ja Tallinnas oli 15 kraadi jahedam. Kannatasime kõvasti, aga mõlemale meeskonnale olid tingimused mõistagi samad,» rääkis Cretu.

«Küll aga ei teinud me täna vigu, mida tegime eile. Tõsi, olime mängu alguses närvilised, sest meil olid keerulised mängud ja eile juhtunu veel peas. Esimese kümne punkti jooksul tegime mitu lihtsat viga, ilma milleta oleks seis olnud ehk 7:4 meile, mitte neile,» sõnas Cretu.

«Väga rahul olen küll punktidega, aga eeskätt sellega, et suutsime oma rütmi ja keskendumist iga punkti kaupa hoida. Iga punkt on tähtis,» sõnas Cretu.

Võiduga pani Eesti Saksamaa koondise seisu, kus homse omavahelise kohtumise kaotuse korral kahanevad sakslaste edasipääsulootused nullilähedasteks. «Igas mängus tuleb hullupööra võidelda. Mind ei huvita, kas sakslastel on selg vastu seina või sein ees. Kui hakkaksin sellele mõtlema, läheksin hulluks. Meil on muidki olulisi mõtteid,» sõnas Cretu. «Keskendun oma poistele ja püüan neile võimalikult hästi toeks olla.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles