Suurepärast vehklemist näidanud Novosjolov võitis MMilt hõbeda (4)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolov (vasakul)
Nikolai Novosjolov (vasakul) Foto: Bizzi-Trifiletti

Epeevehkleja Nikolai Novosjolov võitis Saksamaal Leipzigis toimunud MMil hõbemedali. Finaalis kaotas ta 13:15 itaallasele Paolo Pizzole, kes on nüüdsest kahekordne maailmameister. Novosjolovile oli tegu kolmanda individuaalse MM-medaliga. 2010. aastal Pariisis ja 2013. aastal Budapestis võitis ta kuldmedali.

Finaal: Nikolai Novosjolov - Paolo Pizzo

Novosjolov läks esimest korda matši juhtima seisul 4:3. Pizzo suutis peagi aga oma eduseisu taastada ning kahe torkega peale minna. Avakolmandik lõppes itaallase 9:7 eduseisus.

Teine periood jätkus Pizzo dikteerimisel ning kui kolmandikku jäi vehelda 2.30 oli itaallane 11:7 peal. Novosjolov võitles end tagasi ning oli peagi vaid kahepunktilises kaotusseisus - 10:12. Ja siis oli tablool juba viigiseis 12:12. Momentum oli selgelt eestlase poolel ning ka järgmine punkt kuulus Novosjolovile, seis 13:12. Ebamugava stiitliga Pizzo suutis aga kannatlikult oma võimalust oodata, viigistas 13:13, läks 14:13 juhtima ning võitis seejärel 15:13 matši.

Poolfinaal: Nikolai Novosjolov - Andras Redli

Matš algas suhteliselt kinniselt ning kumbki sportlane ei olnud valmis kaitset avama. Seda tõestab ka avaperioodi skoor – 2:2. Kassi ja hiire mängimine jätkus ka teisel perioodil – ei Novosjolov ega Redli polnud valmis riskeerima ning eelkõige keskenduti kaitsele. Otsustavale perioodile mindi eestlase 5:4 eduseisus. 

Redlil oli otsustavas kolmandikus selg vastu seina. Kaotusseis oli küll minimaalne, kuid Novosjolovi kaitse ei jätnud ungarlasele muud võimalust kui riskida. 1.20 enne kohtumise lõppu läks Novosjolov juba kahe torkega juhtima, 1.06 enne lõppu kolmega. Edasine matš jätkus topelttorgete lainel, kuni seisuni 12:8, mil eestlane juhtis juba nelja pistega. Matši lõppes lõpuks seisuga 15:10.

Finaalis kohtub Novosjolov itaallase Pizzoga. Tegu on 2011. aasta maailmameistriga. Meeskondlikult saavutas ta Rio olümpial hõbeda.

Veerandfinaal:

Veerandfinaal algas kohe prantslase kergel domineerimisel. Mitmel puhul oli Jerent eestlast nelja torkega juhtimas. Esimest korda pärast 2:2 viigiseisu suutis Novosjolov seisu taas viigistada alles matši lõppfaasis, seisul 14:14. Selleks hetkeks oli Jerent juba silmnähtavalt endast väljas ning Novosjolov kasutas momentumi suurepäraselt ära, kindlustades endale 15:14 võiduga koha poolfinaalis ning vähemalt MM-pronksi. Poolfinaalis kohtub eestlane ungarlase Andras Redliga. Tegu on 2014. aasta Euroopa meistriga.

Kaheksandikfinaal:

Novosjolov alistas kaheksandikfinaalis Londoni olümpiavõitja Ruben Limardo Gasconi kindlalt 15:8. Veerandfinaalis läheb ta vastamisi prantslase Daniel Jerentiga, kes tuli Rios meeskondlikus epees olümpiavõitjaks. Samuti on tegu 2014. aasta meeskondliku maailmameistriga. Individuaalselt on tema kõige suurem saavutus 2013. aasta EMi hõbe.

1/16-finaal:

Priinits läks 1/16-finaalis vastamisi tugeva Itaalia esinumbri Marco Fischeraga (FIE 4.) ja kaotas tulemusega 8:15. Novosjolov kohtus Alexandre Bouzaid'ga ning alistas Senegali vehkleja 15:13. Järgmises ringis vehkleb eestlane Londoni olümpiavõitja Ruben Limardo Gasconiga.

Avaring:

Priinits (FIE 36.) alistas avaringis ungarlase Peter Somfai (FIE 62.) tulemusega 15:11 ning lunastas pääsu 32 parema sekka. Maailma edetabelis viiendal positsioonil paiknev Novosjolov sai probleemideta (16:6) jagu Ronan Gustin'st (FIE 19.).

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles