Postimees Kortrijkis: vollemehi toetanud Andrus Ansip kiusas sakslasi vilega

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neinar Seli ja Andrus Ansip Kortrijkis Eesti võrkpallikoondisele kaasa elamas.
Neinar Seli ja Andrus Ansip Kortrijkis Eesti võrkpallikoondisele kaasa elamas. Foto: Eesti Võrkpalli Liit

Maailmameistrivõistluste finaalturniiri piletit jahtivale Eesti võrkpallikoondisele elasid eile Belgias Kortrijkis kaasa ka Andrus Ansip ja Neinar Seli.

«Kui omad mängivad, püüan ikka vaatamas käia. Kindlasti on ka võrkpallikoondise viimase aja edu see, mis saali kutsub,» rääkis igapäevaselt Brüsselis töötav Euroopa Komisjoni volinik ja digitaalse ühtse turu asepresident Andrus Ansip võrkpalliliidu pressiteenistusele. «Tore on näha, et nii palju eestlasi on sõitnud nii kaugele meie koondist toetama,» lisas endine Eesti peaminister.

Eesti võrkpallifännid kiitsid Ansipit ja Selit pärast eileõhtust mängu tubli kaasaelamise eest. Ansipi kaubamärk olevat tribüünil olnud «vana kooli» kahesõrmevile ja rõõm suurim siis, kui vastased seepeale serviga eksisid.

Anspi ja endine Eesti Olümpiakomitee president Neinar Seli liitusid tribüünidel enam kui veerandsajaliikmelise fänniarmeega, kes puhus pasunat ja kolistas trummi – või õigemini ühelt baaripidajalt kingiks saadud õlitünni. Aga asja ajas see ära kenasti.

«Kui «Aktuaalse kaamera» spordiuudistest nägin, et tribüünid on nii tühjad, tekkis mõte, et tuleks oma vile ja häälega koondisele appi tulla. Eesti spordis on üks hea ütlus: «Small countries, big delegations (Väikesed riigid, suured delegatsioonid)». Täna (eile – toim) on tribüünil näha, et väikesest riigist on rohkem vaatajaid kui Belgiast endast ja naaberriigist Saksamaalt,» lausus Seli.

Tribüünidele kogunenud fännid said eile olla tunnistajaks tõeliselt tulisele lahingule. Eesti rahvusmeeskond jäi eelmise MMi pronksmedalisti Saksamaa vastu küll geimidega 0:2 kaotusseisu, ent suutis ülimalt võitlusliku mänguga matši viigistada. Otsustavas geimis oli Saksamaa paraku siiski 15:11 parem.

Kolmapäeval Kortrijkis alanud 2018. aasta maailmameistrivõistluste Euroopa tsooni kolmanda valikringi turniiri kahes esimeses voorus alistas Eesti koondis esmalt 3:1 Valgevene ja seejärel 3:0 Hispaania. Eesti aja järgi täna kell 18.30 minnakse vastamisi Slovakkiaga ja valikturniir lõppeb pühapäeval kell 21.40 algava matšiga Belgia vastu. Kohtumisi on võimalik otsepildis vaadata nii Postimehe kui Kanal 12 vahendusel.

Ajaloolist MM-finaalturniiri piletit jahtiv rahvusmeeskond on kolme vooru järel alagrupis teisel kohal. Täisedu on Belgial (9 punkti; geimid 9-0), kahe võiduga on Eesti teine (7; 8-4) ja Saksamaa kolmas (5; 7-5), ühe võidu peal on neljandana Slovakkia (3; 3-6) ja viiendana Hispaania (3; 3-7). Valgevene on seni võiduta (0; 1-9).

Alagrupi paremusjärjestuse määramisel vaadatakse esmalt võitude ja seejärel punktide arvu. Nende võrdsuse korral geimide ja punktide suhet ning viimasena omavahelist kohtumist. Järgmise aasta septembris Bulgaarias ja Itaalias toimuvale maailmameistrivõistluste finaalturniirile pääseb ainult kuuiku võitja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles