Kert Toobal ajaloolisest võimalusest: nüüd on vaja suurt südant ja palju võitlust

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Toobal (esiplaanil) Eesti koondise särgis.
Kert Toobal (esiplaanil) Eesti koondise särgis. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti võrkpallikoondise kapten Kert Toobal lausus pärast Kortrijkis toimuval MM-valikturniiril 3:0 Slovakkia alistamist, et nüüd pööratakse kõik mõtted homsele. Sõltumata tänaõhtuse Saksamaa-Belgia mängu tulemusest teab Eesti, et kui homme belglasi 3:0 või 3:1 võidetakse, avaneb meie koondise ees MM-finaalturniiri uks.

«Homme on vaja suurt südant ja palju võitlust. Tuleb välja panna kõik, mis sees on. Oleme teinud siiani kõik, mida vaja, ja ma loodan, et seda hinnatakse,» rääkis Toobal. «Võimalus on meil homme igal juhul olemas ja sellele me järele läheme. Ootan meeskonnalt võitlust, algusest lõpuni, viimase vileni. Kui see on olemas, siis midagi enamat ei saagi nõuda.»

Slovakkiat võideti pealtnäha kergelt, aga tegelikult? «Võib-olla ta tundub lihtne, aga sa oled väljakul ja tead, et sul on raske. Täna on turniiri neljas päev. Sa tead, et pead homseks midagi säilitama, aga sa ei saa midagi lihtsamalt võita. See on võitlus iseenda, pea, füüsisega... Jube lihtne on loota, et nemad eksivad ja meie mees läheb teeb hea serviseeria. Selle peale võidki lootma jääda,» kirjeldas Toobal.

Suutsime piisavalt mõistlikult oma keskmist servi sees hoida ja servida konkreetsetele meestele. Sealt see tuli. Blokist ja kaitsest saime piisavalt punkte, kontrarünnakud toimisid. Nii ongi vaja mängida – natuke rohkem kannatada, hoida palli elus. Ühest küljest oli vaja võimalikult kiirelt õhtule saada, mõned mehed ka said vahetust. Agad ja oleksid, neist pole mõtet rääkida. Kui on vaja kedagi vahetada homme, vahetame homme.»

Mida MMil lävel olemine Eesti koondisele tähendab? «Me oleme nii pika tee tulnud! Nagu enne mängu Venemaaga – oleme ühe võidu kaugusel MM-turniirist. Kui see ei ole suur asi, mis siis veel on? Ma ei tahtnud küll veel mõni aasta tagasi hästi uskuda, et võime sellele asjale nii lähedal olla. Aga täna oleme,» sõnas Toobal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles