Trennis endale liiga teinud Mägi: loodetavasti pääsesin ehmatusega

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Mägi võitis meeste 400 m tõkkejooksu rekordilähedase ajaga.
Rasmus Mägi võitis meeste 400 m tõkkejooksu rekordilähedase ajaga. Foto: Tairo Lutter

100. kergejõustiku Eesti meistrivõistlustel Kadrioru staadionil 400 meetri jooksus kõigest kaks sajandikku isiklikust rekordist aeglasem olnud Rasmus Mägi tunnistas, et ootas seda võistlust üsna pikalt, kuid möönis samas, et tegi endale Portugalis laagris olles veidi haiget.

«Ma olin seda distantsi (ilma tõketeta staadioniringi läbimine – toim) üsna pikalt oodanud. Viimased 10-12 päeva enne tänast ei läinud nii, nagu ma plaaninud olin. Kiirused läksid treeningutel päris suureks ja tegin endale pisut haiget. Loodetavasti piirdusin väikese ehmatusega ning mind ootavad ees korralikud maailmameistrivõistlused. Viimased nädalad tuleb väga targalt ning kvaliteetselt ära kasutada,» rääkis 25-aastane Mägi, kes ei soovinud «anatoomiliselt lahti seletada», mis temaga laagris juhtus.

«Minu jaoks oli tegu normaalse ajaga, kuid eks soovin juba uude sekundisse oma tippmarki viia. Vaatame, võib-olla õnnestub see juba sel hooajal,» lisas ta.

Mis tundeid tekitab asjaolu, et tegu oli 100. Eesti meistrivõistlustega kergejõustikus? «Loomulikult on see oluline verstapost. Kui Eesti meistrivõistlused oleks mingi teisel ajal (näiteks pärast MMi), siis oleks võimalus end rohkem mittetraditsioonilistel aladel proovile panna, aga ma loodan, et Eesti meistrivõistluste traditsioon jätkub ning üleüldine tase on tõusuteel,» sõnas Eesti aasta meessportlane.

Kui algselt pidi Mägi osalema homme ka 400 meetri tõkkejooksus ehk oma põhialal, siis sel distantsil näeb teda järgmisena alles augusti alguses toimuval Londoni MMil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles