Krampidega võidelnud Tanel Laanmäe: soojendusel viskasin 88 meetrit (2)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kergejõustiku Eesti meistrivõistlused
Kergejõustiku Eesti meistrivõistlused Foto: Tairo Lutter

100. kergejõustiku Eesti meistrivõistlustel sai Tanel Laanmäe 77 meetri ja 79 sentimeetri pikkuse odakaare eest Magnus Kirdi (80.04) järel hõbemedali. Samas tunnistas 27-aastane Laanmäe, et soojendusel viskas ta oda koguni 88 meetri kaugusele.

«Viskasin täna soojendusväljakul kolmveerand hooga kuskil 88 meetrit ning see näitab, et vorm on tegelikult superhea,» tõdes Laanmäe. «Mul on enne ka nii olnud, et ei saa seda mõtet staadionile tulles peast ära ja ei suuda ennast uuesti raamidesse panna. Kui eelmisel aastal viskasin soojendusel 86 ja võistlusel 84, siis sel aastal soojendusel 88 ja võistlusel 77.»

Laanmäe sõnul peitub probleem hoojooksus. «Ma ei tule hoojooksuga toime. Oleksin pidanud siin ka kolmveerandhooga viskama, aga tahtsin ikkagi täishooga proovida. Nüüd pole muud teha, kui tuleb võtta täishoo ja kolmveerand hoo vaheline hoog, et oleks mugav visata. Mul pole tänasest tulemusest kahju, kuid sarnaselt minule ei tulnud Magnuski tehniliste nüanssidega toime,» lisas Laanmäe.

Seejuures häirisid oma karjääri parimal juhul 85 meetri ja nelja sentimeetri kaugusele oda visanud Laanmäed krambid. «Juba viiendal katsel tundsin, kuidas säärtest käisid mingid nõksud, justkui elektrilöögid, ülevalt läbi. Kuuendal katsel tõmbasid poole hoojooksu pealt sääred krampi. Midagi katki ei läinud, kuid sellist asja pole mul kunagi olnud,» tunnistas Laanmäe võistlusjärgselt.

«Ei ole muud kui tuleb lihtsalt massaažis käia. Magneesiumi ja soola tarbimisega on muidu korras. Kes teab, miks see tänane probleem nõnda välja lõi – vahest lihtsalt juhtub nii. Midagi hullu ei ole,» ütles Laanmäe.

Ehkki Londoni MM-normi (83.00) pole Laanmäe tänavu täitnud, on ta praegu vastavas arvestuses 32 Londonisse pääseva odaviskaja seas tulemusega 82.58 26. positsioonil. «Ebareaalne, et ühe päevaga kuus venda mööda läheks. Sellepärast ma ei sabista,» ütles Laanmäe.

Tänavu 80,04ga Eesti meistriks kroonitud Magnus Kirdi sõnul ei kajastanud tänane tulemus hetkevormi (Kirdi selle hooaja tippmark on 84.08 – toim). «Läks natuke rabistamiseks. Pole minu jaoks tavaline, et hakkasin libisema nii soojendusel kui ka võistluskatsetel. Tulemus ei kajasta hetkevormi. Kui kehvad katsed olid ära, siis tuli 80.04 ära visata ning MMiks tuleb teha korrektuurid,» rääkis 27-aastane Kirt.

Magnus Kirt.
Magnus Kirt. Foto: Tairo Lutter
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles