Kahju: Anett Kontaveit sai Šveitsis vigastada ning jätab Båstadi turniiri vahele (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: ALAIN GROSCLAUDE/AFP

Eesti esitennisist Anett Kontaveit (WTA 32.) kaotas karjääri kolmandas WTA turniiri finaalis 4:6, 6:3, 1:6 Hollandi esinumbrile Kiki Bertensile (WTA 35.). Eestlanna tunnistas mängu järgselt, et teda segas poolfinaalis saadud vasaku jala reielihase venitus. Seetõttu jätab ta vahele ka homme algava Båstadi turniiri.

«Ma ei lähe sinna (Båstadi – toim.) mängima. Tõmbasin juba eilses mängus vasaku jala sisekülje ära. Sellepärast jääb turniir ka vahele,» rääkis Kontaveit mängujärgselt telefoniintervjuus.

Kas vigastus segas eestlannat ka finaalis? «Natukene ikkagi segas, aga see pole põhjus, miks see mäng nii läks,» ütles Kontaveit, kes tõi kaotuse peamiseks põhjuseks välja vastase enesekindla servi. 

«Teise seti lõpus hakkas hästi servima ja terve otsustava seti servis ka hästi. See pani pinge minu servigeimidele peale,» tõdes Kontaveit.

Kogu nädalale tagasi vaadates tõdes eestlanna, et finaali pääsemine on tubli saavutus ning millegi üle ta otseselt kurta ei saa. «Mägedes lendas see pall natukene kiiremini ning ma ei teinud vist nädala jooksul ühtegi superesitust, aga suutsin finaali jõuda ja see on hea saavutus,» ütles Kontaveit, lisades, et see on märk stabiilsusest.

Ühtlasi näitas saviliivaväljakutel peetud Gstaadi turniir, et Kontaveit on tennisist, kes suudab kiiresti erinevate väljakutega kohaneda. 

Enne augusti lõpus algavat US Openit, kuhu Kontaveit peaks suhteliselt kindlalt ka asetuse teenima, kavatseb eestlanna kaasa lüüa veel Cincinnati ja New Haveni turniiridel.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles