Napilt MM-normita jäänud Jagor: suudaks täiesti kabelisse joosta, oleks Mägil tükk tegu

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak-Heinrich Jagor
Jaak-Heinrich Jagor Foto: Tairo Lutter

«Närv oli suurem kui olümpiamängudel,» tunnistas 400 meetri tõkkejooksja Jaak-Heinrich Jagor, kellel jäi kodustel meistrivõistlustel MM-normist napilt vajaka. «Riided ahistasid seljas. Tahtnuks panna!»

Jagor võitis ilma Rasmus Mägi osaluseta jooksu ajaga 49,38, millega jääb tal MM-normist puudu kolm sajandikku.

«Seespool olid suured ootused. Tean, et olen parem kui olin eelmisel aastal, aga seal on väga suur erinevus, kas jooksed selle käiguga, mis on ellujäämiskäik  või jooksed nii, kuidas jaksad,» sõnas ta. «Täna olid mul pidurid peal, sest kohtades, kus ma tavaliselt kiiresti jooksen, olin aeglane ja vastupidi.»

«Kui nüüd leiaks selle võtme üles, et suudaks täiesti kabelisse joosta, siis oleks meie tuntud esinumbril (Rasmus Mägi-toim) siin Eestis tükk tegu. Oleks publikul ka põnevam vaatepilt,» arvas ta.

Jagor muigas, et võinuks finišialal kopeerida olümpiavõitja Shaunae Miller-Uibo stiili, kes sukeldus 400 m olümpiafinaalis üle finišijoone. «Võib-olla see oleks ära päästnud. Eks see oleks valus olnud, aga 0,05 sekundit on selliselt ka võimalik võtta. Ei oska seda asja lihtsalt.»

Samuti tundis ta veidi puudust tugevast konkurendist. «Teisalt tore kvaliteedinäitaja, kui üksi joostes jääb üks sajandik isiklikust puudu. Väline stiimul aitab ikka kaasa. Ma ei ütle, et kui oleks kõva konkurents kõrval olnud, oleks ma kiiremini jooksnud, aga finišisse oleks see kaks sajandikku kiiremini aidanud koju.»

Siiski usub sportlane, et pääseb MMile vabapääsmega. Otsuse teeb kergejõustikuliit järgmisel nädalal. MMil peetakse 400 m tõkkejooksu eeljooksud 6. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles