Kert Toobal: kui selliseid hetki ei hinnata, pole Eestis üldse mõtet sporti teha (23)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Toobal ei välista juba lähiajal Eestisse mängima naasmist, ent huvi peab selleks tulema mõnelt kohalikult klubilt, mitte temalt endalt.
Kert Toobal ei välista juba lähiajal Eestisse mängima naasmist, ent huvi peab selleks tulema mõnelt kohalikult klubilt, mitte temalt endalt. Foto: Postimees

Eesti võrkpallikoondise kapten Kert Toobal avaldas pärast teise kohaga lõpetatud MM-valiksarja lootust, et spordisõbrad oskavad vollemeeste võitlust ja saavutusi hinnata.

Eesti koondise suvi on olnud väga tihe – MM-valikturniirid, Maailmaliiga, kuu aja pärast EM-finaalturniiri. Näiteks Slovakkia ei saatnud Kortrijki turniirile oma parimaid mehi, hinnates ilmselt edasipääsuvõimalusi nappideks. Toobali arvates ei saa Eesti iialgi hakata sel moel turniire valima, vaid igal pool tuleb mängida parima koosseisuga.

«Eesti sport ei ole nii rikas, et me saame hakata valima, kas me võitleme MM-pääsu eest või mitte. Ka Maailmaliiga polnud põhieesmärk, aga need mängud tekkisid ja tegime oma plaanid ümber. Loomulikult tuleb kõik millegi arvelt, aga siiani pole see veel kuskilt välja löönud. Igal pool, kus oleme olnud, oleme ka olnud olemas,» rääkis Toobal ning kordas oma eilseid mõtteid.

«Kui selliseid hetki, mis siin Belgias toimusid, ei hinnata, pole Eestis üldse mõtet sporti teha. Me pole nii suured, et öelda – näe, lollid, rabelesite siin ja saite pähe. Kui sellised hetked ei paku inimestele midagi, siis mis veel pakub? Kui Eesti jääb MMilt esimese Euroopa meeskonnana välja... Ma loodan, et see näitab väga palju ja teie saate ka sellest aru. Ja enamik Eesti inimesi. Võidud Hispaania, Slovakkia, Valgevene, Rumeenia või Montenegro üle ei tule niisama.»

Toobal näeb enda sõnul iga päev, kui palju mehed endast annavad. «Näen ju seda, kuidas mehed nende päevade jooksul hommikuti koridori peal liiguvad. Kui see ei ole austust väärt, siis mis on?»

Mängust Belgiaga: «Ei usu, et meestel midagi väga sisse jäi. Kas mingeid olukordi saanuks paremini mängida – alati saab. Aga need on väikesed detailid. Oluline oli võidelda. Võideldi. Mul pole kellelegi etteheiteid, võtan kõigi meeste ees mütsi maha,» sõnas Toobal.

Belgia tuli tema sõnul otsustavale mängule vastu pisut paremas olukorras kui Eesti. «Nad pidid võitma kaks geimi, mitte kolm. Teiseks mängisid nad kodupubliku ees. Ja kolmandaks olid nad mõne geimi vähem mänginud. Sellisel hetkel võibki see olla määrav,» ütles Toobal.

Tema sõnul tuli Belgia mängu tagasi juba avageimi lõpus, kui nad vahetasid diagonaalründajat. «Ühe mehe saime kinni, teisega läks mäng natuke kiiremaks, käekiri muutus.»

Kommentaarid (23)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles